Birce Akalay, tamamı kendi tasarımlarından oluşan mücevherlerini tanıttı

Birce Fine Jewellery markası ile kendi mücevher koleksiyonunu yaratan başarılı oyuncu

Birce Akalay, tamamı kendi tasarımlarından oluşan mücevherlerini çok özel bir lansmanla eşsiz bir manzaraya ve çok özel lezzetlere ev sahipliği yapan JW Marriott İstanbul Bosphorus’un en gözde mekanı olan Octo Restaurant’ta tanıttı.

Yaşam ve sanattan aldığı ilhamı, zanâat ile birleştiren Birce Akalay, tasarladığı her biri “tek” ve “el yapımı” olan zamansız parçaları, Birce Fine Jewellery markası altında tanıttı.

blank

DOSTLARI BİRCE AKALAY’I YALNIZ BIRAKMADI

Geçtiğimiz Salı günü Octo Restaurant’ta gerçekleştirilen özel bir lansmanla tanıtılan “Birce Fine Jewellery”nin tasarım yolculuğuna “Vanilla Sky” ve “Harem” adında 2 farklı koleksiyon ile başladığını, her biri birer sanat eseri gibi kalıcı ve sonsuz olma çabasıyla üretilen koleksiyonun, 2 farklı atölyede ve mesleklerini babadan oğula taşıyan, el işçiliğinde ustalaşmış kadim mücevher ustalarının ellerinde hayat bulduğunu ifade eden başarılı oyuncuyu dostları bu özel günde yalnız bırakmadılar. Davete katılanlar arasında; “Mehmet Turgut & Ada Sanlıman, Didem Bağrıaçık, Füsun Kuran, İrem Sak, Dilara Karabay, Şah Yaycı, Pınar Timer, Hülya Eltemur, Mert Aslan, Ahmet Gencehan Güneş, Semiha Artuc, Daphne Behar, Mihre Çelikkol, Huri Murphy, Sema Demiral, Zeynep Esenil, Ayşe Barım, Arzu Kaprol, Huri Murphy, Dilşah Mersin, Mihre Çelikkol” da vardı.

İLHAMINI KELEBEKLERDEN ve YAŞAMDAKİ İKİLİKLERDEN ALAN: VANILLA SKY

11 parçadan oluşan; altın, değerli ve yarı değerli taşlar ile tamamen elde üretilen Vanilla Sky koleksiyonunun ilham kaynağını kelebekler ve yaşamdaki ikilikler oluşturuyor. Kelebeklerin kanatları ve renkleri, 2 sayısının büyüsü ve gökyüzünün gün doğumu ve batımında büründüğü eşsiz renkler birleşerek, Birce Akalay’ın hayal dünyasından Vanilla Sky koleksiyonuna yansıyor.

Başarılı oyuncu, Vanilla Sky koleksiyonunun çıkış noktasını şöyle tanımlıyor: “Mücevher tasarlamak çok zorlu bir süreç, çünkü denenmemiş, işlenmemiş bir şey aslında neredeyse yok gibi. Kelebekler de aynı şekilde. Mücevher ve aksesuar olarak tasarlanmış envai çeşit kelebek görmüşsünüzdür muhakkak. Ben de gördüm ama hiç büyülenmemiştim. O zaman kendi kelebeğimi bulmak için hayal etmekle yola çıkmam gerekiyordu ve bu benim kelebeğim olacaktıysa tam da benim gibi olmalıydı.”

AİLEDEN MİRAS YÜZÜKLERİN DEVAMI NİTELİĞİNDE BİR KOLEKSİYON: HAREM

“Mücevherlerin yıllar içerisinde elden ele geçtikçe değerlendiğini düşünüyorum”

27 parçadan oluşan Harem koleksiyonu ise, Akalay’a ailesinden miras kalmış bir Osmanlı tasarımının modernize edilerek yeniden yorumlanmasıyla hayat buluyor. Koleksiyonda modern çizgilerin oryantalizm ile birleşimi ve renk harmonileri göze çarparken yüzüklerin tekli veya çoklu kullanımları, günlük hayatın içinde parlamalarını kolaylaştırıyor.

TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ SANATÇILARI DA MARKANIN YÜZÜ OLARAK BİRCE AKALAY’A DESTEK VERDİ.

Vanilla Sky ve Harem koleksiyonları ile Birce Fine Jewellery; zamansız, yaşsız, kusurlarıyla mükemmelliği yakalayan kadınların markası olmak üzere yola çıkıyor. Bu sebeple çekimleri Onur Dağ tarafından gerçekleştirilen tanıtım filmi ve kampanya fotoğraflarında Türkiye’nin efsaneleşmiş baş balerinlerinden Hülya Aksular; İstanbul Modern Dans Topluluğu’nun kurucusu, ünlü sanat yönetmeni ve koreograf Beyhan Murphy; halen toplulukta dans hayatını sürdüren kızı Huri Murphy ve Türkiye’de caz müziğinin yeni temsilcisi Ada Sanlıman destek verdiler.

Özel sipariş ile renk ve taş değişiklikleri yaparak kişiye özel de üretilebilen mücevherler, Birce Akalay’ın hikayeleriyle zenginleşiyor. Koleksiyona www.birceakalaydesign.com adresinden inceleyebilirsiniz.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.