ŞOK! WhatsApp’ta rezil eden açık!

Akıllı telefonların vazgeçilmez uygulaması WhatsApp’ta, hem genel hem de özel görüşmelerdeki mesajların değiştirilebilmesine izin veren bir güvenlik açığı tespit edildi.

Sosya medya devi Facebook’un bünyesinden bulunan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp platformdaki güvenlik açığı ile gündemde.

1.5 milyar aktif kullanıcısı bulunan WhatsApp’ta, hem genel hem de özel görüşmelerdeki mesajları değiştirilebilmesine ve manipüle edilmesine izin veren güvenlik açığı belirlendi.

“GRUP SOHBETLERİNDE ÇOK DİKKATLİ OLUNMALI”

Kaspersky’den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Kaspersky Güvenlik Araştırmacısı Victor Chebyshev, WhatsApp’nin dünyanın en popüler anlık mesajlaşma programı olduğunu anımsatarak, uygulamada bulunan güvenlik açıklarının grup sohbeti katılımcılarının yanlış mesajlarla aşağılanmasına neden olabileceği için çok ciddi nitelikte olduğunu ifade etti.

WhatsApp’taki güvenlik açıklarının tehlike arz etse de programı kullanmayı bırakacak bir gelişme olmadığını, her yazılım türünde bu tarz açıkların görülebileceğini belirten Chebyshev, şunları kaydetti:

“Kullanıcılar grup sohbetlerinde kullanıcılar çok dikkatli olmalıdırlar. Özel bir sohbet sırasında herhangi bir şüphe oluşursa, yazarın kimliğini doğrulayın. WhatsApp güncellemelerinin ne zaman yayınlanacağına ve güvenli kalmak için hemen yeni sürümleri indirdiğine dikkat etmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.”

MESAJ İÇERİĞİ DEĞİŞTİRİLEBİLİYOR

Uzmanlar, WhatsApp’ta birden fazla güvenlik açığı tespit edildiğini ve bu açıkların sadece grup yazışmalarında kullanılan “alıntı” özelliğini etkilediğini savunuyor.

Tespit edilen güvenlik açıkları kullanarak, grup yazışmalarında “alıntı” özelliğini kullanan kullanıcıların, kimlik bilgileri ve mesaj içeriklerinin hacker’lar tarafından değiştirilebileceği ileri sürülüyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.