“Soğuktan Korkmayan Tek Kuş” kukla tyatrosu ödüllendi!

Sezon boyunca sahnelendiği her yerde bolca alkış, kahkaha ve takdir toplayan “Soğuktan Korkmayan Tek Kuş” kukla tyatrosu ödüllendi!

Oyun, bu sene 19.’su düzenlenen Direklararsı Seyirci Ödülleri’nde “En İyi Çocuk Oyunu” ödülünü aldı. Zoran Drvenkar’ın aynı adlı eserinden uyarlanan oyunun çevirisini Mine Kazmazoğlu’na, uyarlaması ise Bihter Gülgeç Saka’ya ait. Bu epik masalın oyuncu kadrosunda ise Bihter Gülgeç Saka, Emre Saka, Ahmed Saka, Ayfer Tokatlı, Başak Gürer ve Yasin Bardakcı bulunuyor.

ÖDÜLLERİ TOPLUYOR

Tiyaro Gülgeç’in Türkiye’de sanatseverlerle buluşturduğu bu benzersiz eser, 2011 Alman Gençlik Edebiyatı ödülünü de almıştı.

5 yaş üzeri herkesin izleyebileceği kukla tiyatrosunu, minikler kadar ebeveynleri de çok seviyor! Bu sıra dışı oyun, hayatının en soğuk ve uzun kışını yaşayan ve artık buna bir son vermek isteyen Riki’nin hikayesini konu alıyor. Macera, sabrı tükenmiş cesur Riki’nin gözünü karartıp, ‘kış’la konuşmaya karar vermesiyle başlıyor. Öyle ki Riki, ‘kış’ı bulabilmek için dünyanın en soğuk yerine gidiyor. Yolda karşılaştığı ‘Soğuktan Korkmayan Tek Kuş’ ise Riki’ye oldukça ilginç bir yol arkadaşı oluyor.

blank

‘Soğuktan Korkmayan Tek Kuş’ Etkinlik Takvimi:

11 Mayıs Cumartesi 15:00 Kadıköy Boa Sahne (Biletler gişede ve Biletix’te)

18 Mayıs Cumartesi 13:00 DasDas Sahne (Biletler Biletix’te)

‘Soğuktan Korkmayan Tek Kuş’ Kısa Hikaye:

Riki, hayatının en soğuk ve uzun kışını yaşamaktadır. O yıl kış hiç bitmemiş, ilkbahar, yaz, hatta sonbahar hiç gelmemiştir. Sonunda sabrı tükenen Riki, bir sabah uyanır ve kışı bulup onunla konuşmaya ve onu gitmesi için ikna etmeye karar verir. Kentin hatta insanlığın geri kalanı gibi bütün gün evlerinde uyuyan anne babasına veda ederek yola çıkar. Kışı dünyanın en soğuk yerinde bulabileceğini düşünen Riki dünyanın en soğuk yerine ulaşır. Faka kıştan önce karşısına tuhaf bir kuş çıkar. O, soğuktan korkmayan tek kuştur.

İstemediğimiz durumların, sıkıldığımız zamanların uzamasının değişmesini beklemek yerine asıl ihtiyacımız olan hareket almak mıdır?

Peki bir kış neden hiç bitmez?

Mevsimlerin ve insan doğasının değişip dönüşebiliyor olmasının güzelliğini anlatan oyun büyümek ve olgunlaşmakla ilgili gizli işaretler verir.

Künye:

Yayınevi: Günışığı Kitaplığı

Yazan: Zoran Drvenkar

Yöneten: Çağlayan Sevinçer

Türkçesi: Mine Kazmaoğlu

Uyarlayan: Bihter Gülgeç Saka

Kukla, Maske, Dekor Tasarım ve Uygulama: Bahar Orçun & Mete Kayarlar

Oynayanlar: Bihter Gülgeç Saka, Emre Saka

Kast: Ahmed Saka, Ayfer Tokatlı, Başak Gürer, Yasin Bardakcı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.