Sağlıklı kararın sırrı ‘meşgul hayat’

Fransa’da yapılan bir araştırma günlük hayatında yoğun olan kişilerin kendileri hakkında daha sağlıklı kararlar verdiğini ortaya koydu. Uzmanlar ‘’Meşguliyet özgüveni artırıyor bu ise geleceğe yönelik karar alınmasında olumlu etki yaratıyor’’ diyor.

Zaman zaman meşgul olduğunuzda kendinizi stresli ve yorgun hissedebilirsiniz. Ancak Fransa’daki Uluslararası Araştırma Topluluğu INSEAD’ın yaptığı araştırma yoğun insanların günlük yaşantılarında daha sağlıklı kararlar aldığını ortaya koydu. Çalışmada rahatlık duygusuna düşkün olmayan kişilerin meşgul olmalarının daha akıllı kararlar vermesine yol açtığı tespit edildi. Uzmanlar ayrıca araştırmacılar yalnızca kendini meşgul olarak düşünmenin sağlıklı davranışları teşvik ettiğini söylüyor. INSEAD araştırma başkanı Amitava Chattopadhyay yoğun bir zihnin daha berrak olduğuna dikkat çekerek ‘’Her gün, anlık ve gelecekteki refahımız arasında seçim yapmayı içeren birçok karar veriyoruz. Mesela işten sonra spor salonuna mı gidiyoruz, yoksa televizyon karşısında dinlenmek için eve mi gidiyoruz? Emeklilik için para mı biriktiriyoruz yoksa seyahate mi gidiyoruz? Tatlı olarak meyve mi yoksa pasta mı yiyoruz? Meşgul olduğumuzda büyün bu kararları daha sağlıklı alabilecek bir özgüvenimiz oluyor’’ ifadelerini kullandı.

Uzmanlar araştırma kapsamında katılımcılardan kendilerini meşgul eden şeyleri listelemesini istedi. Daha sonra bu kişilerden gıda, egzersiz, emeklilik tasarrufu ve uzun vadeli sağlıkla ilgili konularda karar alınması istendi. Uzmanlar, yoğun yaşam tarzına sahip katılımcıların diğerlerine oranla daha erdemli kararlar aldıklarını belirtti. Araştırmada ortaya konulan bir diğer ilginç detay ise kendine güveni yüksek olan kişilerin karar alma mekanizmasının daha sağlıklı olması. Chattopadhyay ‘’Meşgul hayatları olmasına rağmen özgüveni yüksek olmayan katılımcıların da sağlıklı kararlar alamadığı tespit edilmiştir’’ dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.