DİKKAT! Beldeki ağrının sebebi fazla kilo!

Her kilonun vücutta ekstra 8 kat baskı oluşturduğunu belirten D. Kerem Bıkmaz çoğu ağrının sebebinin obezite olduğunu söyledi. Bıkmaz ‘’Ağrı ve obezite birlikte hareket eden iki hastalıktır’’ dedi.

Op.Dr. Kerem Bıkmaz, çoğu ağrının nedeninin fazla kilolar olduğunu söyledi. Şişmanlık ile ağrı arasındaki ilişkinin birçok bilimsel çalışmaya konu olduğunu ifade eden Dr. Bıkmaz, ‘’Önemli olan bir şey varsa o da şişmanlık oranı arttıkça ağrıların artmasıdır. Aldığınız ekstra her 1 kilo vücudunuza ekstra 8 kat baskı oluşturmaktadır. Bu da belinize bacaklarınıza baskı ve ağrıyla sonuçlanacaktır. Kerem Bıkmaz ‘’Fazla kilo demek çoğu birey için fazla yağ oranı demektir. Yağ hücreleri iltihabı artıran kimyasallar, sitokinler ürettiği için kilolu kişilerde daha fazla ağrı şikayetleri gözlemliyoruz. Özellikle kilolu hastaların sırt, bel ve eklem ağrıları hayatlarını kabusa çevirebiliyor, ağrıların çoğu nedeni beslenme yanlışları, fazla kilolar ve yüksek yağ oranları olarak karşımıza çıkabiliyor. Yapılan birçok araştırmada şişman bireylerin daha çok ağrı çektikleri ortaya çıkmıştır. Ağrı ve şişmanlık iki farklı rahatsızlık olmalarına rağmen birlikte hareket etmektedirler, çözümleri de ortaktır. Ağrılardan kurtulmak istiyorsanız ilk adım yasam tarzı değişikliği ve fazla kilolardan kurtulmak olacaktır’’ dedi.

Şişmanlığın var olan kronik ağrıları da daha karmaşık hale getirdiğini dile getiren Bıkmaz ‘’Kilo kaynaklı ağrılarınız varsa, yapmanız gereken şey; olmanız gereken sağlıklı kiloya ulaşıp omurga ve belinize binen yükleri ortadan kaldırmak olacaktır. Bunun için de sürdürülebilir bir beslenme programıyla fazla kilolarınızdan kurtulup sağlıklı vücut kitle indeksi aralığına girmeniz sağlanmalıdır’’ uyarılarında bulundu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.