Rusya’dan Finlandiya’ya ‘elektrik’ kararı

Rusya’nın enerji şirketi RAO Nordic’in arzı kesmekle tehdit ettiğini söyleyen Finlandiyalı operatör, Rusya’nın Finlandiya’ya elektrik tedarikini askıya aldığını açıkladı.

Rusya’nın Finlandiya’nın elektrik tedariğini askıya alması üzerine Cumartesi günü AFP haber ajansına açıklamada bulunan Finlandiyalı operatör, Rusya’nın enerji şirketi RAO Nordic’in arzı kesmekle tehdit etmesinin ardından Finlandiya’ya elektrik tedarikini bir gecede askıya aldığını söyledi.

Finlandiya ve İsveç’in NATO kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Grushko, “NATO Rus sınırlarına yakın yerlerde nükleer güç konuşlandırırsa gerekli önlemleri alacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine Finlandiya’nın başkenti Helsinki, NATO üyeliğini duyurmaya hazırlanırken, Rus şirket, RAO Nordic ödemelerle ilgili sorun olduğunu gerekçe göstererek Finlandiya’nın elektrik tedariğini askıya aldı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.