Oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan’dan ‘Kızıl Goncalar’ tepkisi

Son günlerde gündemden düşmeyen ‘Kızıl Goncalar’ dizisi ile ilgili bir tepki de usta oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan geldi. Dizinin yayın yasağına tepki gösteren Taylan, “Sansürle ve para saçarak ancak kendi mahallenizde yaşarsınız, yaşarız. Marifet birlikte yaşamakta” dedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından ‘Kızıl Goncalar’ dizisine 2 kez program durdurma ve 9 milyon ceza verildi. Fox Tv dün akşam, dizinin yayın saatinde RTÜK’ün gönderdiği ‘Deprem sonrası ilk 6 saat yapılması gerekenler’ belgeselini yayınladı.

Oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan, ‘Kızıl Goncalar’a getirilen yasağa tepki gösterdi. Taylan, “RTÜK tel maşa kriterlerle hayatın önüne dikildikçe gülünç duruma düşüyor” dedi.

Taylan’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı şöyle:

“‘Kızıl Goncalar’ tüm bileşenleriyle başarılı bir iş. ‘Her mahallenin ezberini bozabilecek’ bu tür cesur yapımlara yönelik sansürleme çabası da haksız ve yersiz. RTÜK tel maşa kriterlerle hayatın önüne dikildikçe gülünç duruma düşüyor. İktidar olmak zor değil. Ancak kültürel iktidara talipseniz donanım şart. Sansürle ve para saçarak ancak kendi mahallenizde yaşarsınız, yaşarız. Marifet birlikte yaşamakta.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.