Dizi kurgudan ibaret! ‘Kızıl Goncalar’ın yapım şirketinden açıklama

RTÜK tarafından inceleme başlatılan Kızıl Goncalar dizisinin yapım şirketi konuya ilişkin açıklama yaptı. Dizinin bir kurgu olduğu belirtilirken “Dizimiz, bu toplumun tüm farklılıklarıyla bir arada yaşamayı başaran kesime bir ayna tutması için kurgulandı. Kızıl Goncalar’ın kurgu bir hikaye olduğunu, ne bir belgesel ne de bir haber dosyası olmadığını akılda tutan, adil eleştirilerin konusu olmak isteriz.” denildi.

Özcan Deniz ve Özgü Namal’ın başrollerini paylaştığı Kızıl Goncalar adlı dizi, Fox Tv’de izleyicilerle buluştu. Dizinin ilk bölümünün ardından RTÜK’e çok sayıda şikayet yapıldı. Şikayetlerin üzerine dizi ile ilgili RTÜK inceleme başlattı. Dizinin yapım şirketi Gold Film, dizinin bir kurgu hikaye olduğunun altını çizerek gerçek kurum, kuruluş ve kişilerle ilgisi olmadığını belirtti.

Gold Film tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

“AMACIMIZ TOPLUMUN HİÇBİR KESİMİNİ HEDEF GÖSTERMEK DEĞİL”
“Kızıl Goncalar isimli dizi filmimize ilişkin olarak birkaç gündür kamuoyunda paylaşılan bazı haksız ve gerçeklerle örtüşmeyen eleştiriler üzerine açık ve net şekilde belirtmek isteriz ki, aktardığımız hikayenin hiçbir gerçek kurum, kuruluş ya da kişiyle bir ilgisi yoktur. Toplumun hiçbir kesimini hedef göstermek ya da hiçbir inanç ve değeri kötülemek gibi bir amacımız söz konusu değildir.

Tüm dizilerde olduğu gibi Kızıl Goncalar’da da hayatın içinde var olan doğru ve yanlış, iyi ya da kötü olma halleri, bir kesime ya da gruba değil, dizilerdeki karakterlere atfedilerek anlatılmaktadır. Hikayemizde bir yandan toplumun farklı kesimlerinden kendi değer yargılarını suistimal eden kişilerin yıkıcı etkilerini gösterirken, diğer yandan da farklı dünya görüşleri olan insanların hayatın içinde iyi niyetlerle nasıl ortak bir dil bulabildiklerini resmetmeyi amaçladık. Dizimiz, bu toplumun tüm farklılıklarıyla bir arada yaşamayı başaran kesime bir ayna tutması için kurgulandı.

Kızıl Goncalar’ın kurgu bir hikaye olduğunu, ne bir belgesel ne de bir haber dosyası olmadığını akılda tutan, adil eleştirilerin konusu olmak isteriz. Beğenileri ve eleştirileri dikkate alarak saygıyla izliyor ve maksatlı yorumların takdirini ise değerli izleyicilerimize bırakıyoruz.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.