Netanyahu yeni Hitler! Ünlü isimlerden Filistin paylaşımları

İsrail’in Filistin’e uyguladığı orantısız güçte 10. güne girildi. Ünlü isimler ise bombardıman yağmuruna ‘dur’ mesajları yayınlıyor. Dünyaca ünlü isimler, İsrail’i kınayan mesajlar paylaşırken, Filistin asıllı model Bella Hadid, İsrail lideri Netanyahu’yu yeni Hitler olarak ilan etti. Hadid, paylaşımında, “İsrail Başbakanı Netanyahu yeni Hitler! 2 buçuk milyon Filistinli’ye yeni bir mezarlık yaratmak için çalışıyor. O modern zamanların Hitler’i! ” dedi.

İsrail-Filistin çatışmalarında 10. güne girilirken, İsrail’in Gazze’ye orantısız güç kullanması tüm dünyanın gündeminde. Gazze’de can kayıpları hızlı bir şekilde artarken İsrail’in Gazze’ye 7 Ekim’den bu yana düzenlemiş olduğu saldırılarda ölen Filistinli vatandaşların sayısı 80 kişi daha yükselerek 2 bin 750 oldu.

İsrail’in acımasız bombardımanı devam ederken dünyaca ünlü isimlerden ve Türkiye’nin tanınan yüzlerinden kınama mesajları geliyor.

BELLA HADİD: NETANYAHU YENİ HİTLER
Filistin asıllı ünlü model Bella Hadid, yaşanan çatışmalar için “Kariyerim dursa bile Filistin’i desteklemekten asla vazgeçmeyeceğim. Modellik işlerini kaybetmekten korkmuyorum ve Filistin hakkında sesimi yükseltmeye devam edeceğim. İsrail Başbakanı Netanyahu yeni Hitler! 2 buçuk milyon Filistinli’ye yeni bir mezarlık yaratmak için çalışıyor. O modern zamanların Hitler’i! Eğer İsrailliler savaşmayı bırakırlarsa, barış olur. Eğer Filistinliler savaşmayı bırakırlarsa, Filistin yok olur” ifadelerini kullandı.

HADİSE: İNSANLIK GÖREMİYORUM
Çatışmaların bitmesi gerektiğine dikkat çeken Hadise, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda “İnsanları görüyorum ama insanlık göremiyorum… Hiçbir çocuğun, hiçbir kadının, hiçbir erkeğin, hiçbir insanın ölmemesi konusunda hepimiz hemfikiriz sanırım. Ben politikacı değilim. Ben bir kadınım, kız kardeşim, bir anne babanın kızıyım, sanatçıyım. Ben hiçbir çocuğun, ailenin, insanın acı çekmemesini isteyen bir insanım. Çocuklarını, ailelerini ve evlerini kaybedenler için dua ediyorum… Savaşı durdurun” dedi.

KARİM BENZEMA: TÜM DUALARIMIZ ONLARLA
Cezayir asıllı Fransız yıldız futbolcu Karim Benzema, “Tüm dualarımız, kadınları ve çocukları ayırt etmeyen adaletsiz bombalamaların bir kez daha kurbanı olan Gazze sakinleriyle” ifadeleriyle paylaşımda bulundu.

YASEMİN ŞEFKATLİ: MASUM SİVİLLER ÖLÜYOR
Şimdiler ikiz bebeklerine hamile olan İbrahim Tatlıses’in gelini Yasemin Şefkatli, “Çocuklar, kadınlar, yaşlılar, gazeteciler, masum siviller ölüyor. Tabi ki hayatımıza kaldığımız gibi devam etmek zorunda gibi görünüyoruz ama bırakın Müslüman olmayı bir insan olarak haberleri okudukça içim paramparça oluyor. Artık bu zulüm bitse. Herhangi bir dine mensup olmaya da gerek yok bunu görmemek için. Daha ne kadar acı çekebilir bir toplum. Lütfen barış çağrısı için hepimiz bir şeyler paylaşalım” ifadelerine yer verdi.

YUSUF İSLAM: KALPLERİMİZİ AÇIK TUTALIM
İngiliz sanatçı Yusuf İslam, sosyal medya hesaplarında “İnsanlık: Kaybedilmiş Dava?” başlıklı bir paylaşımda bulunarak, “Yanlış yanlışı düzeltemez. Yaşama, barınma ve kimlik sahibi olma hakları herkes içindir. Barışın masada bir yeri olması için kalplerimizi açık tutalım” ifadesini kullandı.

“Gerçek barış, ancak uluslararası toplumun eşit olarak dağıtması gereken bir adalet temeli üzerine inşa edilebilir.” diyen İslam, bu konuda tüm insanlığa düşen bir rol olduğunu vurguladı.

DEMİ LOVATO: BU KORKUNÇ ŞİDDET SONA ERMELİ
ABD’li müzisyen Demi Lovato ise Instagram paylaşımında, masum sivillerin katledilmesinin kabul edilemez olduğunun altını çizdi.

Hollywood oyuncusu Mark Ruffalo, bölgede yaşanan trajik olaylar nedeniyle endişe duyduğunu belirterek, “Yaşanan tarifsiz acılardan ve can kayıplarından dolayı büyük üzüntü duyuyorum. Bu korkunç şiddet sona ermeli” ifadesini paylaştı.

ŞAHAN GÖKBAKAR: MEŞRU MÜDAFAA FALAN DEĞİL
Yaşanan kayıplara sessiz kalmayan Şahan Gökbakar ise şu ifadeleri kullandı: “Hamas’ın sivil İsrailleri katlettiği terör eylemi nasıl insanlık dışıysa, Hamas’a karşılık vereceğiz diye Gazze’de çoluk çocuk demeden masum Filistinlileri katletmek de o kadar insanlık dışıdır. Kim ne derse desin bu meşru müdafa falan değil. Çocukları öldürmek meşru olmaz.”

EDA ECE: BİR KALP BİZDE KALMIŞ YAZIKLAR OLSUN
Şimdilerde ilk bebeğine hamile olan oyuncu Eda Ece de yaşanan olayların ardından düşünceleri şu ifadelerle dile getirdi: “Şu çocukların, bebeklerin savaşın ortasında bir başına kalmış, annesiz, babasız, kimsesiz hallerini hele hele de kanlar içinde melek olduklarını gördükçe gözlerimden yaşlar akıyor. Savaşa lanet olsun. Bütün dünya seyredecek mi? Türkiye kadar, bizim kadar vicdanlı olan vallahi yok. Yardım gönderen biz, mültecileri kurtaran hep biz. Nerede bu dev güçler, devletler bunu durdurabilecek güçtekiler nerde yok sanki. Bir kalp bizde kalmış yazıklar olsun.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.