MFÖ Bostancı Gösteri Merkezi sahnesi’nde

MFÖ, 28 Nisan’da Bostancı Gösteri Merkezi’nde sahne alıyor.

1966 yılında Mazhar Alanson ve Fuat Güner’in tanışmaları ile başlayan beraberlik 1971 yılında ikilinin çıkardıkları “Türküz Türkü Çağırırız” adlı albümle devam etti ve aynı yıl Özkan Uğur’un da katılması ile MFÖ’nün 44 yılı aşan birlikteliklerinin ilk temeli atıldı.

MFÖ, en önemli çıkışını 1984 yılında “Ele Güne Karşı” albümüyle yaptı. Albüme adını veren bu şarkı, o sene yılın şarkısı seçti. 1985 ve 1988 yıllarında ülkemizi Eurovision şarkı yarışmasında başarı ile temsil eden grup, 1985 yılında “Peki Peki Anladık”, 1986 yılında “Vak The Rock”, 1987 yılında “No Problem”, 1989 yılında “Best of MFÖ”, 1990 yılında “Geldiler”, 1992 yılında “Agannaga” ve “Dönmem Yolundan”, 1995 yılında rock sound’u ağırlıklı “M.V.A.B” albümlerini yayımladı.

Tümüyle kendilerine ait söz ve bestelerden oluşan albümleri, yurt içi ve yurt dışı konserleri, aldıkları sayısız ödüller ve getirmiş oldukları yeniliklerle pop müzik tarihinin simgesi olan; Türkiye’nin en önemli ve köklü grubu olan MFÖ 28 Nisan’da Bostancı Gösteri Merkezi’nde.

blank

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.