“Mavi Kelebekler” Zeliha Sunal’ın tablosunda canlandı

İnsanlık tarihinin en büyük soykırımlarından birinin yaşandığı Srebrenica özel etkinliklerle anıldı.

Ünlü sanatçı Zeliha Sunal Bosna savaşında Bosnalı halkının acılarını anlatan Mavi Kelebekler panosuyla çok ilgi gördü. Sunal, panodaki 1872 adet kelebeği, 8 metre atık çarşaf, 4 metre bahçe teli kullanarak ortaya çıkardı.

blank

Özel bir kumaş sertleştiricisi ile işlem gördükten sonra tek tek 6 kez boyama işlemi yapıldı. Sanatçı Zeliha Sunal’ın gerçekleştirdiği bu eşsiz tablo Srebrenitsa katliamı için yapılan bu panodaki Mavi Kelebekler Bosna da katledilen 8372 kişiyi temsil ediyor. Bakırköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Cavit Ganiç ile birlikte Zeliha Sunal pano sembol kelebekleri yerleştirdiler. Ayrıca unutma unutturma sloganıyla düzenlenen koşuya da çok sayıda vatandaş, Türkiye Bosna Sancak Derneği Başkanı Prof. Dr. Sedat Ziyade, Bosna Sancak Akademik Tarih ve Kültür Vakfı Başkanı Fuat Çimen, Rumeli Eğitim Vakfı Başkanı Ayla Erdim ile birlikte pano gibi önemli isimler katıldı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.