Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan film sektörüne dev yatırım!

Sinema sektörüne 32 milyon TL destek.

Bakanlık, ‘İlk Filmini Gerçekleştirecek Yönetmen’ ve ‘Uzun Metrajlı Kurgu Film Yapım’ projelerine 32 milyon TL’lik ödeme yaptı.

Türk sinemasındaki gelişiminin sürdürülebilir hale getirilebilmesi amacıyla Bakanlık tarafından hazırlanan yeni Sinema Kanunu kapsamında, 38 projeye destek geldi. ‘İlk Filmini Gerçekleştirecek Yönetmen’ ve ‘Uzun Metrajlı Kurgu Film Yapım’ türlerindeki projelere, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 32 milyon 350 bin TL değerinde yatırım yapıldı. Sinema alanındaki 394 proje, meslek birliklerince belirlenen isimler ve uzmanlardan oluşan 14 kişilik destekleme kurulu tarafından değerlendirildi.

REKABET GÜCÜ ARTTIRILACAK

İlk filmini gerçekleştirecek yönetmen desteğiyle, genç ve umut vaat eden yönetmenlerin sinema filmlerini yapabilmelerine olanak sağlanırken, deneyimli sinemacıların yeni projelerine de destek verildi. Son yıllarda hızla gelişen Türk sinemasında verilen desteklerin, bu süreçte kritik rol oynadığı ve film üretimiyle izleyici sayısını büyük ölçüde artırdığı vurgulandı.

3 animasyon da var

Bakanlığın uluslararası alandaki rekabet gücünü artırmayı amaçladığı animasyon türünde de 3 uzun metrajlı film desteklendi. Ayrıca, dünyanın en önemli festivallerinde Türk filmlerinin, elde ettiği ödüllerin, Türkiye’nin tanıtımına da ciddi oranda katkı sunduğu kaydedildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.