Korkulan oldu! İngiltere’de koronavirüs kısıtlamaları geri dönüyor

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Kovid-19 vakalarındaki artış nedeniyle Kuzey İngiltere'de kısıtlamalara geri dönüleceğini açıkladı. Ayrıca ülkede 8 Ağustos'tan itibaren maske takmak da zorunlu olacak.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkedeki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının ardından alınan yeni kararları, düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu.

Koronavirüs vaka sayısının 17 bini aştıgı İngiltere’de ikinci dalga korkusunun hızla yükseldiğini söyleyen Johnson, Kuzey İngiltere’de bazı kısıtlamalara geri dönüleceğini duyurdu.

NORMALLEŞME ADIMLARI ASKIYA ALINDI

Sokağa çıkma yasağının uygulanmayacağını söyleyen Johnson, ” 8 Ağustos’tan itibaren maske kullanımı zorunlu olacak. Kuralları ihlal edenlere 100 sterlin para cezası kesilecek” dedi.

‘ÜZGÜNÜM ANCAK RİSK ALAMAYIZ’

İngiltere’deki kısıtlamaların 2 hafta erteleneceğini açıklayan Johnson, “1 Ağustos’ta İngiltere’de kapalı kalan riskli ortamları yeniden açmayı umuyorduk. Bugün bu değişiklikleri en az iki haftalığına ertelediğimizi üzülerek açıklıyorum. Attığımız adımların birçok insan için gerçek bir darbe olacağını biliyorum. Bunun için gerçekten çok üzgünüm ama riski alamayız.” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.