Bakan Özer İngiltereli mevkidaşıyla görüştü

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İngiltere’nin Okullardan Sorumlu Devlet Bakanı Robin Walker’la bir araya geldi.

ANKARA (İGFA) – Dünya Eğitim Forumu’na katılmak için İngiltere’de bulunan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Londra temasları kapsamında İngiltere Okullardan Sorumlu Devlet Bakanı Robin Walker’la bir araya geldi.

Bakan Özer, görüşmede Türkiye’de eğitim alanında yaşanan gelişmeleri aktardı. Bakanlık olarak en fazla ağırlık verdikleri konulardan birinin okullaşma oranını artırmak olduğuna işaret eden Özer, eğitimde fırsat eşitliği bağlamında öncelikli alanın okul öncesi eğitim olduğunu belirtti.

Okul öncesi eğitimin bireylerin bilişsel becerilerini artıran en önemli alanlardan birisi olduğuna dikkati çeken Özer, bu dönemde yapılan yatırımın uzun vadede en yüksek getiriyi sağladığını ifade etti. Özer, bu nedenle 2022 yılı sonuna kadar 4-5 yaşta okullaşma oranlarını yüzde 100’e ulaştırmak için her türlü yatırımı yaptıklarını kaydetti.

Türkiye’nin mesleki eğitimdeki kapasitesinin çok güçlü olduğuna da değinen Bakan Özer, mesleki eğitimin iki kanaldan yapıldığına dikkati çekti.

Öğretmen ve yönetici hareketlilik programı gibi çalışmaların başarılı şekilde devam ettiğine değinen Özer’i ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirten İngiltere Okullardan Sorumlu Devlet Bakanı Robin Walker ise, Türkiye ile eğitim alanında iş birliğini artırmak istediklerini kaydetti. Bakan Walker, Özer’in değindiği hususların kendilerinin de gündeminde olduğunu, erken yaşlardaki eğitim ve çocuk bakımının bu alanda büyük bir fark yaratabileceğini söyledi.

İngiltere’de lise eğitimi sonrası yapılan GCSE sınavında başarının yüzde 48 olduğunu, bunu yüzde 90’a ulaştırmayı hedeflediklerini ifade eden Walker, dil öğretimine kendilerinin de önem verdiğini anlattı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.