Kerem Bürsin kadına şiddete “dur” dedi!

Kerem Bürsin sosyal medyadan yaptığı çağrıyla kadın haklarına dikkat çekti. Başarılı oyuncu “Sesimizi daha çok duyurmalıyız” diyerek takipçilerinden de bu konuda destek istedi.

Başarılı oyuncu Kerem Bürsin, Instagram hesabından yaptığı bir paylaşımla kadın haklarının önemini bir kez daha vurguladı. Kadına şiddet konusunda duyarlılık sağlamaya çaba harcayan ünlü oyuncu, “kadınlara karşı yapılan bu haksızlığa neden olan öğretileri yıkıp cinsiyet üzerinden yapılan ayrımcılığa karşı durmamız gerektiğine inanıyorum!” ifadelerini kullandı.

İşte Kerem Bürsin’in yayınlandığı o mesaj:

“Dünyanın her yerinde kadınlar ve erkekler arasında süregelen büyük bir eşitsizlik var ve ben bu eşitsizliği kadınlar lehine bir eşitlik haline getirmek için bir süredir arkadaşlarım @mattmcgorry ve @weinspirejustice ile birlikte bir rehber önderliğinde çalışmalar yapıyorum. Bu sürede okuduğum Tony Porter’ın ‘’A Call To Men’’, Paul Kivel’in ‘’Men’s Work’’, Bell Hooks’un ”The Will to Change” ve Brene Brown’un ‘’Rising Strong’’ kitaplarının bu yolda doğru adımlar atmama sebep olan bilincin oluşmasında rolünün çok büyük olduğuna inanıyorum.

Her zaman cinsiyet eşitsizliğini büyük bir sorun olarak görmeme rağmen aslında konuya dair çokta derin bir farkındalık içerisinde olmadığımı bu sürede fark ettim. Üzülerek belirtiyorum ki Türkiye’de yaşayan kadınların %40’ı (16 milyon kadın) gibi çok büyük bir kesimi hayatlarının bir döneminde aile içi şiddete maruz kalıyor.

Kadınların politik katılımını, eğitim seviyesini ve iş gücüne katılımını baz alarak hazırlanan 2018 Cinsiyet Eşitliği Raporu’na göre ise; Türkiye 149 ülke içinde 130’uncu sırada yer alıyor. Bir erkek olarak, toplumun geneli tarafından kadınların maruz kaldığı bu ayrımcılığa karşı toplumu etkileyebilecek büyük bir ailenin parçası olduğumu düşünüyorum. Çünkü kadınların çektiği acıları ya da yaşadıkları haksızlıkları görmek veya empati kurabilmek için kadın olmak gerekmiyor. Bugüne kadar yapılmış toplumsal cinsiyet eşitliği ile alakalı çalışmalardan çok daha fazlasını yapmaya ihtiyacımız var.

Ülkemizde şiddete maruz kalan kadınların 88%’i sessiz kalıyor, sessiz kalmamaları için hepimizin bunu paylaşabilecekleri ve destek isteyebilecekleri bir ortam yaratmamız gerekiyor. Doğru değer setleri ve ahlaki normlar dünyanın değişmesinde çok etkili ve ben bunun önemini bu rehberlik süresinde daha da iyi anlamış biri olarak bu haksızlığa karşı sesimizi daha çok duyurmalı – ki buna ben de dahilim-, kadınlara karşı yapılan bu haksızlığa neden olan öğretileri yıkıp cinsiyet üzerinden yapılan ayrımcılığa karşı durmamız gerektiğine inanıyorum!”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.