Kanal İstanbul tarım alanlarını da yok edecek

Çok tartışılan Kanal İstanbul Projesi'nin ilk 3 etabının imar planları askıya çıktı. Buna göre ormanlar, tarım alanları ve meralar imara açıldı. Çilingir Köyü Mezarlığı'nın üzerinden de yol geçti. Yeni imar planlarına göre, Kanal İstanbul ile 10 bin hektar tarım, 850 hektar da orman alanı kaybedilecek.

7 etaptan oluşan Kanal İstanbul Projesi’nin ilk 3 etabı ile imar planları hazırlandı ve askıya çıktı. Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre, Planlar bir-iki gün içinde askıdan inecek.

MEZARLIĞIN ÜZERİNDEN YOL GEÇTİ

Yeni imar planlarına göre ormanlar, tarım alanları ve meralar imara açıldı. Çilingir Köyü Mezarlığı’nın üzerinden de yol geçti. Yeni planlarla birlikte genel olarak proje güzergahında yer alan köyler tamamen değişti.

10 BİN 485 HEKTAR TARIM ALANI KAYBEDİLECEK

İBB’den alınan verilere göre, 2009 yılı 1/100.000 ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planı incelendiğinde toplam tarım alanı 11 bin 218 hektarken, 2020 yılı Kanal İstanbul’a ilişkin plan değişikliği incelendiğinde bu rakam 733 hektara düşüyor. Bu hesaba göre, Kanal İstanbul projesi ile birlikte 10 bin 485 hektar tarım alanı kaybedilecek.

MERA ALANLARI SIFIRLANACAK

Yine 2009 planında 2 bin 984 hektar orman alanı bulunurken, 2020 plan değişikliğinde bu rakam 2 bin 134 hektara iniyor. Bu hesaba göre, 850 hektar orman alanı kaybediliyor. 2009 yılında 497 hektar görünen mera alanı ise 2020 planında sıfıra iniyor. Bölgede artık köylülerin hayvanlarını otlattığı mera niteliğinde alan da kalmayacak.

İMAR ALANI GENİŞLEDİ, YAPILAŞMA HIZLANACAK

Proje alanında mevcut planlı alan 12 bin 509 hektarken Kanal İstanbul projesi sonrası planlı alan sayısı da 35 bin 714 hektara çıktı. Bu durum yapılaşmayı da beraberinde getirecek. Şu an bölgede yapılaşmaya açık alan 2 bin 526 hektarken, Kanal İstanbul Projesi’yle yapılaşmaya açılan toplam alan 9 bin 446 hektara ulaştı. Projeyle birlikte ilave 1.2 milyon nüfus gelmesi de öngörülüyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.