Jim Haynes’in hayatını anlatan ‘Meeting Jim’ belgeseli BluTV’de

1960’lı yıllardan günümüze sanat ve kültür dünyasına izini bırakmış, 86 yaşındaki dünyaca ünlü sanatçı Jim Haynes’in hayatını anlatan, ‘Meeting Jim’ belgeseli BluTV’ye geliyor. Son olarak Boston Türk Film Festivali’nden En İyi Belgesel ödülünü alan, Ece Ger’in yönettiği ‘Meeting Jim’, bugünden itibaren platformda yayında!

Kısa film ve belgesel seçkisini her geçen gün zenginleştiren BluTV, Jim Haynes’in Paris, Londra ve Edinburgh’da geçen hayatını konu alan ‘Meeting Jim’ belgeselini içerik yelpazesine ekliyor. Dünya prömiyerini 72. Edinburgh Film Festivali’nde yapan ve daha sonra da festival yolculuğuna devam eden belgesel bugünden itibaren BluTV’de izlenebilecek.

Yönetmenliğini Ece Ger’in üstlendiği, yakın zamanda Ayvalık Film Festivali’yle de sinemaseverlerle buluşan festivalde seyirciler, İngiltere’deki ilk karton kapaklı kitap dükkanını açan, dönemin ilk avangart tiyatrosu The Traverse’i kurarak tarihe geçen ve de kendisine bir sıfat atfedilecekse “mutlu anarşist”i tercih edeceğini söyleyen 86 yaşındaki Haynes’in hayatına kamerayı çeviriyor.

Paris’teki evinde 40 senedir her hafta düzenlediği ve yaklaşık 130 bin kişiyi ağırladığı Pazar yemekleriyle de tanınan Jim Haynes’le tanışmak isteyenler için ‘Meeting Jim’, sadece BluTV’de.

“Pavyon” yılbaşı özel bölümüyle sadece BluTV’de!

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.