İŞTE! Kelliğin çözümü

Kan hücrelerini yeniden programlayarak kök hücrelerine dönüştüren uzmanlar bu yöntem sayesinde kelliğin kalıcı olarak ortadan kaldırılabileceğini söylüyor. Araştırmada yer alan doktorlardan Alexey Terskik bu başarıyı ‘kritik bir ilerleme’ olarak değerlendirdi.

ABD’de yapılan bir araştımada kök hücrelerden saç kökü üretiminin kelliğe çözüm bulma yolunda önemli bir adım olabileceği ortaya konuldu. Vücudun çeşitli bölgelerinden alınan hücrelerle saç üretimeye çalışan uzmanlar süreç üzerinde çok az denetim sağlanabildiğini belirtti. Araştırma ekibi ayrıca hücrelerin ekilmesi ve geliştirilmesiyle doğal saç üretimini kopyalayacak bir sistem üzerinde çalıştıklarını söyledi. Ekip, hücrelerin fare deneklerle entegre edilmesine yardımcı olması için biyolojik olarak parçalanabilen bir yapı iskelesi kullandı. Kaliforniya’daki Sanford Burnham Prebys Medical Discovery’den Dr. Alexey Terskik “Kök hücrelerinin kullanımıyla doğal görünümlü saç oluşumunda güçlü, yüksek kontrollü bir yönteme sahibiz’’ dedi.

British Association of Dermatologists’e göre 50 yaşının üstündeki erkeklerde yüzde 50 oranında kelliğe rastlanıyor. Güncel tedaviler minoksidil ya da finasterid gibi yan etkileri olan ve ömür boyu alınması gereken ilaçları içeriyor. Yeni yöntemin kısa süre içinde insan denekler üzerinde deneneceğini belirten Dr. Terskik, bu işlemin şu an için daha maliyetli olduğunu ancak yeni gelişmelerle maliyetin de azalacağını düşündüğünü söyledi.

TÜRKİYE’DE SAÇ EKİM EKONOMİSİ 1 MİLYAR EURO

Dünyada sağlık turizminde ilk 5’te yer alan Türkiye’de saç ekim ekonomisi geçen yıl 1 milyar doların üzerine çıktı. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu komisyon üyesi Servet Terziler Türkiye’de saç ekimi maliyetinin ortalama 2-2 bin 500 euro bandında olduğunu, bu rakamın Avrupa’nın neredeyse yarısı kadar olduğunu söyledi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.