DİKKAT! Doğada vakit geçirmek ömrü uzatıyor

Exeter Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, haftada sadece iki saat olsa bile doğada vakit geçirmek sağlığa büyük oranda katkı sağlıyor.

Olabildiğince mutlu ve sağlıklı kalmak için, büyük yaşam değişiklikleri yapmanız gerektiğini düşünebilirsiniz. Ancak, sayıları gittikçe artan çalışmalar küçük, gündelik farklılıkların, haftada sadece birkaç saat olsa bile yaşam koşullarını iyileştirmede uzun ve kapsamlı bir etkiye sahip olacağını gösteriyor. İngiltere’deki Exeter Üniversitesi’nde yapılan bir çalışmaya göre haftada iki saatini temiz havada geçiren insanlar, doğayı hiç ziyaret etmeyenlere göre sikolojik ve bedensel sağlıkları daha yüksek. Çalışmaya göre, bu iki saatin tek bir gezi sırasında mı yoksa aralıklarla mı gerçekleştiği ya da bulunulan doğal ortamın türü farketmiyor. Uzmanlar önemli olanın haftada en az 120 dakika dışarıda bulunmak olduğunu söylüyor.

Araştırma başkanı Dr. Matthew White, ‘’Doğada açık havada olmanın insanların sağlığı için iyi olabileceği biliniyordu, ancak şimdiye kadar bunun süresiyle ilgili herhangi bir çalışma yapılmamıştı’’ ifadelerini kullandı. Bu çalışmayı yürütmek için, üniversite 20 bin denekten gelen verileri analiz etti. Aralştırma sonuçlarının yaş, cinsiyet, meslek, etnik köken, sosyal sınıf ve diğer faktörlere bakılmaksızın, genel olarak aynı olduğu gözlemlendi. Bu bilgi sayesinde, hayatın her kesiminden insanın giderilmesi gereken haftalık doğa ihtiyaçları olduğunu söyleyebiliriz. Exeter Üniversitesi tarafından yapılan geniş çaplı bir araştırmaya göre, haftada sadece iki saat olsa bile, doğada vakit geçirmek sağlığa büyük oranda katkı sağlıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.