İŞTE! En çok dinlenen 20. yüzyıl şarkısı

‘Bohemian Rhapsody’ en çok dinlenen 20. yüzyıl şarkısı oldu.

Efsane grup Queen’in alametifarikası olan ‘Bohemian Rhapsody’nin, stream ortamda en çok dinlenen 20. yüzyıl şarkısı ve tüm zamanların klasik rock şarkısı olduğu açıklandı.

Queen’in 1975 tarihli ‘A Night at the Opera’ albümünün hit şarkısı ‘Bohemian Rhapsody’, küresel çapta stream müzik servislerinde 1.6 milyardan fazla kez çalınarak bir rekora imza attı.

‘Bohemian Rhapsody’nin geride bıraktıkları arasında Nirvana’nın ‘Smells Like Teen Spirit’, Guns N’ Roses’ın ‘Sweet Child O’Mine’ gibi şarkıları var.

EN ÇOK İZLENENLER ARASINDA

Bu çılgınlıkta, kasım başında tüm dünya ile birlikte Türkiye’de de gösterime giren şarkı ile aynı isimli filmin de bir etkisi oldu. Queen’in lideri ve solisti Freddie Mercury’nin hayatını konu alan filmi şimdiden 2018’de en çok izlenenler arasına girdi.

Queen’in müziğini genç kuşaklara doğrudan taşıyan ‘Bohemian Rhapsody’ filmi, gösterime girmesinden beri 5 haftada küresel çapta 600 milyon dolarlık gişe başarısı elde etti ve en çok gelir getiren müzikal biyografik film oldu.

YouTube video

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.