Instagram sahte bilgi içeren gönderilerle mücadele edecek

Instagram gerçek bilgi içermeyen gönderileri sahte bilgi içerdiği uyarısıyla etiketleyerek kullanıcılara yanlış bilginin ulaşmasını engelleyecek.

Dünyaca ünlü sosyal medya ağarından Facebook’un Instagram’ı, yanlış haberlerin yayılmasından oldukça rahatsızlık duyuyor. Şirket tarafından, uygulama üzerinden paylaşılan ve kullanıcıların arasında yayılan yanlış bilgi içerikli gönderilere ‘yanlış bilgi’ isimli etiket etiketlenerek kullanıcıların durumdan haberdar olmaları sağlanacak.

blank

Sahte bilgi etiketi ne zaman başlayacak?

Gelecek aydan itibaren aşamalı olarak uygulamaya dahil edilecek olan özellikle birlikte, hem gönderi hem de hikaye paylaşımları üzerinde yeni güncelleme geçerli olacak. Eğer paylaşılan hikaye veya gönderi yanlış bir bilgi içeriyorsa kullanıcıların karşısına yukarıda göründüğü gibi bir ekran çıkacak ve kullanıcılar, yanlış bilgi içeren ekranı gördükten sonra gönderiyi görüntülemek isterlerse ‘fotoğrafı gör’ butonuna dokunmalarının ardından gönderiye erişmeleri mümkün olacak.

Instagram kanadında, önceden yanlış bilgi olarak işaretlenmiş gönderiler paylaşılmadan kullanıcılar uyarılacak. Gönderiyi paylaşmadan önce ‘yanlış bilgi’ ekranının ardından isterlerse yine gönderiyi paylaşmaları mümkün olacak.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.