Instagram’da gönderiler artık planlanabilecek

Instagram, gelecek yenilikleri duyurdu. Sosyal medya uygulaması, hem tasarım değiştirdi hem de birçok kişinin oldukça işine yarayacak olan ‘planlama’ özelliğini kullanıcılara duyurdu.

Instagram kullanan içerik üreticileri, artık yapacakları paylaşımları direkt olarak yayınlamak zorunda kalmayacak. İş dünyasının da heyecanla beklediği yeni özellik “Schedule Posts” Instagram’da başlıyor.

iOS ve Android uygulamasıyla hizmet veren Instagram’ın resmi duyuru öncesi Matt Navarra’nın paylaştığı bir tweet’te özelliğin detayları paylaşmıştı.

Mynet’te yer alan haberde Instagram’ın “Schedule Posts” özelliği diyerek duyurduğu, Instagram’da gönderi planlamaya yarayan özellik konu edildi.

‘YALNIZCA PROFESYONEL HESAPLAR’

“Schedule Posts” sayesinde artık içerik oluşturucular 75 gün sonrasına kadar bir fotoğrafı, bir carousel’i veya Reels’ı planlayabilecek.

Ancak direkt Instagram üzerinden planlama yapılabilecek müjdesi verilirken bu planlama özelliğini yalnızca ‘profesyonel’ hesapların kullanabileceği de eklendi.

TASARIM DA YENİLENDİ

Instagram bunun yanı sıra artık büyük ekranlar için yenilenmiş bir Instagram tasarımı da sunuyor.

Mosseri’ye göre de bu yeni tasarım daha temiz, daha hızlı ve kullanımı daha kolay. Yeni tasarım, ana sayfa, arama, mesajlar ve bildirimler gibi menüleri ve simgeleri yan bölmeye taşıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.