Osman Hamdi Bey’in “İstanbul Hanımefendisi” rekor fiyata satıldı!

Ünlü ressam Osman Hamdi Bey’in “İstanbul Hanımefendisi” adlı eseri 1 milyon 500 bin avroya satıldı.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da, ünlü ressam Osman Hamdi Bey’in 19. yüzyıla ait “İstanbul Hanımefendisi” adlı eseri, Dorotheum Sanat Galerisi’ndeki müzayede salonunda açık artırmayla satışa çıkarıldı.

Eserin açık artırması, 1 milyon 100 bin avrodan başladı.

Müzayedeye telefonla bağlanan ve kimliği açıklanmayan sanatsever tarafından tablo, 1 milyon 500 bin avroya satın alındı.

blank

2019’un en pahalı eseri

Sanat galerisinin basın sözcüsü Doris Krumpl, Osman Hamdi Bey’in tablosunun “2019’da satılan en pahalı eser” olduğunu belirterek çeşitli komisyon ve vergi bedelleriyle tablonun 1 milyon 770 bin 300 avroya (yaklaşık 11 milyon 506 bin lira) mal olduğunu ifade etti.

Krumpl, 19. yüzyıla ait eserin ressamın seçkin tablolarından biri olduğunun altını çizerek, tablonun, bulunduğu kategoride en yüksel bedelle satıldığını belirtti.

Uzmanlara göre, Osman Hamdi Bey’in “İstanbul Hanımefendisi” isimli eseri, özellikle Türk resim sanatında tam boy olarak bir kişinin resmedilmesinin ilk örneklerinden biri olması nedeniyle de ayrıca önem taşıyor.

Diğer taraftan, ünlü ressama ait “Kur’an Okuyan Kız” tablosu da geçen eylülde İngiltere’nin başkenti Londra’da 6 milyon 315 bin sterline (yaklaşık 44 milyon 12 bin lira) satılmıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.