“Güzelliklere Yolculuk”ta geleceğe dair umutlar tazelendi

Geleceğimizin ümidi olan çocuklar için el ele veren Yaratıcı Çocuklar Derneği ve Koruncuk Vakfı, 20 Şubat’ta İstanbul Swissôtel’de düzenlenen “Güzelliklere Yolculuk” etkinliğiyle moda, bireysel gelişim ve güzellik alanlarında önemli bilgiler verirken aynı zamanda çocuklar alanında yapılan çalışmalara da destek oldu. Estée Lauder Şirketleri’nin ana sponsorluğuyla gerçekleştirilen etkinliğin moderatörleri arasında Saba Tümer, Metin Hara ve Ece Sükan gibi ünlü isimler vardı.

blank

Korunma ihtiyacındaki çocukların sağlıklı bir ortamda yaşama, oyun ve eğlence olanaklarından yararlanması, bunun yanında çağdaş bir eğitim alma ve yeteneklerini geliştirme hakkı olduğu felsefesiyle hareket eden Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı ile, yaptığı yarışmalar ve disiplinler arası çok yönlü çalışmalarla kültür mirasımızı genç kuşaklara aktararak çocukların yaratıcılıklarını geliştirmelerini sağlayan Yaratıcı Çocuklar Derneği el ele verdi. Prestij güzelliğin global lideri Estée Lauder Şirketleri’ne ait rüzgar enerjisi ile üretim yapan dünyanın ilk kozmetik markası Aveda’nın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen “Güzelliklere Yolculuk” etkinliğinde ünlü isimler ve cemiyet hayatından renkli simalar bir araya geldi. 20 Şubat’ta İstanbul Swissôtel ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik moda, bireysel gelişim ve güzellik alanlarında düzenlenen bilgilendirici atölyelerle katılımcıların ruhunu da besledi. Sunuculuğunu Özge Uzun’un üstlendiği etkinliğin katılımcıları arasında ise Dr. Ender Saraç, Suna Dumankaya, Aslı Şen, Dice Kayek ve Nebahat Çehre gibi pek çok ünlü isim vardı. Gün sonunda yapılan çekilişle Estée Lauder Şirketleri tarafından hazırlanan tepeden tırnağa lüks “Güzellik Paketi” şanslı bir kişiye hediye edildi.

Çocuklar adına yapılan çalışmalara destek olmak amacıyla hazırlanan bu özel etkinlik kapsamındaki oturumlarda ünlü moderatörlere pek önemli isim eşlik etti. Saba Tümer moderatörlüğündeki “Sağlıklı Beslenme ve Kişisel Bakım” oturumuna Dr. Ender Saraç, Dr. Cansen Kut, Aslı Şen ve Suna Dumankaya; Elçin Oflaz moderatörlüğündeki “Beden, Ruh, Zihin Üçlemesi” oturumuna Selen Yılmaz, Elif Kutlu Kurtoğlu, Yasemin Tarzi ve Ruhiser Akın; “Çocuklara Güneşi Hediye Etmek” oturumuna Metin Hara; Valerie Dayan moderatörlüğündeki “Estée Lauder Companies ile Güzellik Üzerine” oturumuna Başak Dizer, Gül Gölge Saygı, Burcu Kara, Merve Özkaynak, Işıl Mumcu Tural ve MAC Makyaj Sanatçısı Alev Karslı; Ece Sükan moderatörlüğündeki “Moda Üzerine” oturumuna ise Nebahat Çehre, Mehtap Elaidi ve Dice Kayek katıldı.

İki Sivil Toplum Kuruluşu yetkilileri bu etkinlikle farklı bir konsept içinde insanların enerji toplayarak mutlu olmasını hedeflediklerini belirttiler. Katılımcılar bir yandan değerli konuşmacıların sağlık ve yaşam hakkındaki önemli konuşmalarını dinlerken, diğer yandan da vakıflara katkıda bulunma fırsatı yakaladılar.

Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı

1979 yılında gönüllü kişiler tarafından kurulan Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (TKMÇV), her çocuğun şefkat, sevgi ve anlayış görme, yeterli beslenme ve sağlıklı bir ortamda yaşama, oyun ve eğlence olanaklarından yararlanma, çağdaş bir eğitim alma ve yeteneklerini geliştirme, kısaca insan haysiyetine yakışır bir şekilde yaşama hakkı olduğuna inanmaktadır. Amacı, korunma ihtiyacında olan çocukları (Koruncukları), “Çocuk Köyleri”nde hazırladığı aile ortamıyla toplumda başarılı bireyler haline getirmek ve ülkemizde yaşanan “korunma ihtiyacındaki çocuk” sorununa da çözüm sunarak örnek teşkil etmektir. Vakıf 24 yıldır hizmet veren İstanbul’daki Bolluca Çocuk Köyü’nün yanı sıra inşaatı devam eden ve Türkiye’nin 2. Çocuk köyü olan Koruncukköy Urla için var gücüyle çalışmaktadır.

Yaratıcı Çocuklar Derneği

Kültür mirasımızı genç kuşaklara aktararak çocuklarımızdaki yaratıcılığı geliştirmek amacıyla 1995 yılında başlatılan okullar arası etkinlikler 2003 yılından itibaren Yaratıcı Çocuklar Derneği çatısı altında devam ediyor. İstanbul merkezli başlatılan bu çalışmalar, 2006 yılında İzmir’de gerçekleştirilen “Anadolu Medeniyetlerinin Kardeş Çocukları” etkinliğinin ardından kurulan İzmir temsilciliği ile diğer kentlerimizde de yaygınlaşmaya başlayarak Türkiye genelinde her şehirde olmak üzere 1500 okula ulaştı. Yaratıcı Çocuklar Derneği, okulların katılımı ile gerçekleştirdiği etkinliklerinde plastik sanatlar, müzik, drama ve disiplinler arası çalışmalar sergilerken, öğrencilerin farklı kültürleri ve önemli kültürel mekanları tanıyarak öğrenmesini amaçlıyor. Bugüne kadar çeşitli kurum ve kuruluşların işbirliğinde, çocukların hayal güçlerini ve yeteneklerini geliştirmek üzere bilim, tasarım, karikatür, öykü ve fotoğraf alanlarında yarışmalar düzenleyen Yaratıcı Çocuklar Derneği, çalışmalarını kültür bilincine sahip, bilime ve sanata önem veren yaratıcı ve evrensel bir kuşak için sürdürüyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.