Gökhan Özoğuz’dan “Defol Alevi” tepkisi

İzmir’de yaşayan Alevi ailenin evinin duvarına “Defol Alevi” yazılarak çarpı konulması sosyal medyanın gündemine oturdu.

Yaşanan olay karşısında sessiz kalmayan Athena müzik grubunun solisti Gökhan Özoğuz, “Bu coğrafyanın hamuru Alevi erkânında yoğrulmuştur! Kapıları işaretleyenler hainlik edenlerdir” dedi.

İzmir’in Gaziemir ilçesinde Alevi vatandaşlara ait bazı evlere kırmızı boya ile ‘X’ işareti yapılıp, ayrılıkçı yazı yazıldı. Bunun üzerine İzmir Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlattı. Konu ile ilgili olarak İzmir Valisi Erol Ayyıldız, olayın mezhepsel bir durum olmadığını, asayiş nedeniyle kavgaya dayandığının değerlendirildiğini açıkladı. Kimliği belirsiz kişilerce yapılan yazıyı fark eden aile, karakola giderek şikâyette bulundu. Aile bu yazıyı siyah boya ile gül resmine dönüştürdü. Sosyal medyada kısa sürede gündem olan konuya Athena Grubu’nun solisti Gökhan Özoğuz’dan da tepki gecikmedi.

Twitter hesabından konuyla alakalı paylaşım yapan Gökhan Özoğuz, Twitter’da başlatılan “Aleviyim” etiketi altında “Bu Coğrafyanın hamuru Alevi erkânında yoğurulmuştur! Kapıları işaretleyenler hainlik edenlerdir! Ayrıca Sünni ve Alevi ayrımı, ülkemizin içine atılmış en büyük virüslerdendir. Yapaydır! Yemeyelim artık şu lokmaları. Biz Türkiyeyiz!” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.