Formula 1 İstanbul Park’a dönüyor

TOSFED, İstanbul Park’ın geleceği ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Federasyon, yapılacak olan İstanbul Park’ın işletmesi ihalesinde yer alan şartnamenin pistin sporculara bedelsiz olarak açılması ve Formula 1 Grand Prix’sinin geri dönüşünü içerdiğini duyurdu.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED), İstanbul Park’ın işletmesiyle ilgili önemli bir gelişmeyi duyurdu. Nisan ayı başında yapılacak ihalenin şartnamesinde, pistin bedelsiz olarak federasyonun kullanımına açılması ve Formula 1 yarışı düzenlenmesi maddelerinin yer aldığı bildirildi.

TOSFED’in yaptığı açıklamada, İstanbul Park’ın altı ayı aşkın süredir devam eden işgalinin sonlanacağı belirtildi. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak ihalenin şartnamesinde, pistin Türk sporcuları tarafından kullanılmasına dair çağrının resmi olarak yer aldığı vurgulandı. Ayrıca, pistin bedelsiz olarak TOSFED kullanımına açılması ve Formula 1’in ülkemize geri getirilmesi şartının önemine dikkat çekildi.

TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı’nın açıklamasında, İstanbul Park’ın fiili işgalinin sonlanacak olmasının büyük memnuniyetle karşılandığı belirtildi. Üçlertoprağı, 2021’deki federasyon başkanlığı seçimlerinde verilen sözün gereğini yerine getirdiklerini ifade ederek, pistin Türk sporcuları için kullanılmasının gurur verici olduğunu söyledi. Ayrıca, Formula 1 Türkiye Grand Prix’sinin yeniden düzenlenebilmesi için devletin verdiği desteklerin önemine vurgu yapıldı.

Bu gelişmenin devlet, millet ve spor için hayırlı olması temennisinde bulunulduğu açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu’ya teşekkürler sunuldu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.