Filenin Sultanlarından Meryem Boz kimdir?

A Milli Kadın Voleybol Takımı Tokyo biletini kaparken takımda en çok merak edilen isimlerden biri Meryem Boz oldu. Peki Meryem Boz kimdir? Meryem Boz kaç yaşında ve nereli?

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Elemeleri finalinde Almanya’yı 3-0 yenerek, olimpiyatlara katılma hakkı elde etti. Elemeler esnasında başarılı performansıyla göz dolduran Meryem Boz‘un ise kim olduğu araştırılmaya başlandı. Peki Meryem Boz kimdir? Kaç yaşında ve nereli? İşte Meryem Boz hakkında bilinmesi gerekenler…

blank
Meryem Boz

MERYEM BOZ KİMDİR?

3 Şubat 1988 doğumlu olan tecrübeli oyuncu Eskişehir’de dünyaya geldi. 1.94 boyunda olan Meryem Boz Aydın Büyükşehir Belediyespor’da forma giyiyor.

Meryem Boz voleybol kariyerine doğduğu şehir olan Eskişehir’de başladı. Boz, sırasıyla; Eskişehir DSİ Bentspor, İller Bankası, Atom Trefl Sopot, Fenerbahçe, Halkbank, Bursa Büyükşehir Belediyespor, Nilüfer Belediyespor ve Seramiksan’da forma giydi .

Meryem Boz

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Meryem Boz Milli takımlarda ise bu yaşına kadar her kategoride forma şansı buldu. Meryem Boz, küçük kızlar, yıldız kızlar, genç kızlar ve A takım’da görev aldı. Boz A takım’da görev aldığı sürece önemli başarılara da imza attı. Takım olarak 2015 yılında Avrupa Ligi’nde gümüş, 2010 yılında ise bronz madalya kazanan Boz, 2017 yılında Avrupa üçüncüsü olan A Milli Bayan Voleybol Takımımızın kadrosunda yer almıştı.

Meryem Boz

KULÜP KARİYERİ

2017-2018 Vestel Venus Sultanlar Ligi’ni toplamda 495 sayı ve set başına 5 sayı ortalamasıyla en skorer beşinci oyuncu olarak tamamlayan başarılı voleybolcunun kulüp kariyeri de göz dolduruyor.

Meryem Boz kulüp kariyerinde 2010-2011 sezonunda Polonya Ligi’nde Atom Trefl Sopot ile ikincilik, Fenerbahçe formasıyla 2012 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda üçüncülük ve 2012-2013 CEV Kupası’nda ikincilik başarıları elde etti.

Meryem Boz, Bursa Büyükşehir Belediye ile 2014-2015 sezonu CEV Challenge Kupası’nda şampiyonluğa ulaşmıştı. Başarılı oyuncu ayrıca 2014-15 sezonunda CEV Challenge Kupası’nın en skoreri ve en değerli oyuncusu seçilmişti.

Filenin Sultanları olimpiyatlara katılma hakkı elde etti

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.