FETÖ itirafçılarının yer aldığı “Şebeke: İhanetin Kodları” belgeseli TRT 1’de

15 Temmuz darbe girişimi sonrası adına “mahrem yapı” denilen, silahlı kuvvetlerde görev yapan gizli FETÖ’cülerin tespiti, “ankesörlü ardışık arama” yönteminin deşifre edilmesiyle mümkün oldu.

Yaklaşık iki yıl önce Tekirdağ’da bir şüphelinin ifadesiyle harekete geçen savcılık ve emniyet ekipleri, FETÖ’nün askeriye içindeki gizli hücrelerini ortaya çıkarmayı başarmıştı.

blank
Şebeke: İhanetin Kodları

Şebeke: İhanetin Kodları belgeseli; Tekirdağ’dan sonra tüm Türkiye’ye yayılan ve askeriye içine sızmış yaklaşık 15 bin FETÖ’cüyü açığa çıkaran “ankesör soruşturması”nın mimarlarıyla konuştu. Etkin pişmanlıktan faydalanarak tüm bildiklerini anlatan ve mahrem yapının çökmesine vesile olan Emin kod adlı eski asker ve şifreleri birleştirerek, FETÖ’nün sır gibi sakladığı iletişim yöntemini ortaya çıkarmayı başaran polis memurları, yaşadıklarını anlattı…
FETÖ Mahrem İmamı: “Herkes beni KHK mağduru bir öğretmen olarak biliyordu ama ben örgütün mahrem imamıydım”.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ihraç edilen Zafer kod adlı eski öğretmen, çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Herkes beni KHK mağduru bir öğretmen olarak biliyordu ama ben örgütün mahrem imamıydım” dedi. 15 Temmuz’a kadar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde subay olarak görev yapan Ahmet kod adlı eski asker ise ortaokul yıllarından başlayan örgüt macerasını bütün çıplaklığıyla anlattı.

Örgütün “göz bebeği” olarak nitelendirdiği ve kendi üyelerinin çoğundan bile gizlediği, mahrem askeri yapılanmaya ilişkin bütün bilinmeyenlerin itirafçılar tarafından anlatıldığı ve canlandırmalar ile desteklenen Şebeke: İhanetin Kodları belgeseli ilk kez 14 Temmuz Pazar günü saat 22.45’te TRT 1’de.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.