Eylül Öztürk, hakkında çıkan kara para akladığı iddialarına cevap verdi

Tutuklanan Dilan ve Engin Polat çiftinin ardından şirketlerine kayyum atanan fenomen isim Eylül Öztürk, hakkında çıkan kara para akladığı iddialarını gelir bütçesini göstererek yalanladı. Amerika’da 10 evi bulunan Öztürk’ün sadece iki gün içinde 2 milyon kazandığı ortaya çıktı.

Dilan ve Engin Polat çiftinin tutuklanmasının ardından Dilan Polat’ın birkaç yıl önce “Şampiyonlar Ligi” ifadeleriyle paylaştığı fotoğrafta yer alan 12 kişinin şirketlerine Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi doğrultusunda kayyum atanmıştı. Bu 12 kişilik grubun içinde yer alan isimlerden biri olan Eylül Öztürk, kara para akladığı iddialarını kazandığı parayı açıklayarak yalanladı.

Eylül ayı kazancının 1 milyon TL’ye ulaştığını ifade eden Öztürk, “Bir dönem parasızlıkla sınandım, şu anda parayla sınanıyorum” diyerek hakkındaki iddiaları ekran görüntüleriyle reddetti.

“Burada önemli olan husus, bu kazançların vergisinin ödenip ödenmediği. Bununla ilgili belgeleri, evrakları devlete sundum” diyen Öztürk, yayınladığı videoda şu ifadeleri kullandı:

“Günde 6 tane, en az o da reklam teklifi geliyor. Bütün e-ticaret platformlarından kazançlarım belli. Son derece büyük bir utanç içinde bunları paylaşıyorum. Devlete 1 lira borcum yoktur. Varsa da cezasını öderiz.”

İKİ GÜNDE İKİ MİLYON KAZANMIŞ
Öztürk’ün, 1 Kasım – 30 Kasım tarihli hesap dökümünde ise 2 milyon TL kazandığı görüldü.

“İşler bu noktaya geldiği için çok özür diliyorum. Influncer’lar para kazanıyor, başka insanlar ne yapıyor bilemem. Ben bir influncer olarak para kazanıyorum.” diyen Eylül Öztürk paylaştığı bir diğer grafikte bir ay içerinde hem markalardan, hem linklerden bir ay içerisinde 384 bin 815 TL kazandığını ifade etti.

Öztürk’ün yayınladığı videoda kalan ifadeleri şu şekilde:

“Size aylık kazançlarımın sadece bir kısmını gösterdim. Aldığım evlerin tamamının kazançlarının kaynağı bunlardır. Sosyal medya gelirlerim, tiyatro gelirlerim, dizi ve sinema gelirlerim, sunuculuk gelirlerim, markamdan gelen paralar, kazandığım reklamlar…

10 tane 125 bin dolardan alınmış ev. Hepsi zaman içerisinde alınmış evler, hepsinin parası bankadan bankaya geçirilmiş evler. Hepsi banka hesaplarında var zaten. Hepsi faturalı, banka kayıtlarıyla sabittir. Hepsi devlete teker teker sunulmuştur, muhasebe kaydı vardır.

Vergisi ödendi mi? Evet ödendi, devlete de bir lira borcum yoktur. Eksik bir şey yaptıysam bunu da çıkartırlar, cezası varsa bunu da öderiz…”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.