Eskişehir’de Türkiye’nin ilk Kedi Müzesi açılıyor

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Türkiye’nin ilk Kedi Müzesi’ni açacaklarını duyurdu. Tarihi Odunpazarı bölgesinde açılması planlanan müze, bu alanda Avrupa’nın birkaç müzesinden biri, Türkiye’nin ise ilk müzesi olacak.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Twitter’dan bir ilke imza atacaklarını duyurdu.

Büyükerşen, Türkiye’nin ilk Kedi Müzesi’ni açacaklarını söyledi.

Twitter’dan paylaşım yapan Büyükerşen “Sanatçı Berna Türemen’in 50 yıldır dünyanın çeşitli ülkelerinden temin ettiği kedi tabloları, heykelleri, bibloları, oyuncakları ve çeşitli ev eşyalarından oluşan koleksiyonunu belediyemize bağışlamasıyla çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm hayvanseverlerin ilgisini çekeceğine inandığımız Türkiye’nin ilk kedi müzesini şehrimize kazandırmak için çalışmalara başladık” ifadelerini kullandı.

blank

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.