Muhammed Ali’nin torunu Nico Ali Walsh, ilk profesyonel boks maçını nakavtla kazandı

Efsane boksör Muhammed Ali’nin torunu Nico Ali Walsh, ilk profesyonel boks maçını teknik nakavtla kazandı. Maçta dedesinin şortunu giyen 21 yaşındaki Ali Walsh, rakibi Jordan Weeks’i ilk rauntta yere serdi.

MMA dövüşçüsü Jordan Weeks’le çıktığı ilk profesyonel maçının ilk raundunun 1.49’uncu dakikasında rakibini yere seren Demir Yumruk’un torunu Nico Ali Walsh, boks efsanesi Muhammed Ali’nin profesyonel olarak dövüşen ilk torunu oldu.

Karşılaşma henüz bittiğinde Ali Walsh’un ring içindeki ilk sözleri, “Bu, beklentilerimi tamamıyla karşıladı” oldu.

blank

‘DEDEMİ ÇOK DÜŞÜNDÜM’

Dedesi Muhammed Ali’yle ilgili açıklamalarda bulunan Walsh, “Açıkçası dedemi çok düşündüm. Onu özlüyorum, bu duygusal bir yolculuk” dedi.

Dört tur sürmesi planlanan orta sıklet karşılaşması, Oklahoma, Tulsa’daki Hard Rock Hotel and Casino’da gerçekleşti.

Performansı için “acemi bir boksör için yetkin” değerlendirmesi yapılan Ali Walsh zaferini, Muhammed Ali’nin 27 maçının organizatörlüğünü yapan 89 yaşındaki Bob Arum ve ailesiyle birlikte ringde kutladı.

Arum, “Genlere inanırım” dedi. Maçta giydiği siyah çizgili beyaz şortun dedesi için üretildiğini, ancak dedesinin kendisine hediye ettiğini belirten Walsh, “Bu şortu bir daha asla giymem” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.