Elon Musk ve Bill Gates’in resmi Twitter hesapları hacklendi!

Teknoloji ve iş dünyasının önemli isimleri olan Elon Musk ve Bill Gates’in resmi Twitter hesaplarında gece saatlerinde olağandışı paylaşımlar yapıldı. İki ünlü ismin Twitter hesaplarında Bitcoin çekilişi linkleri paylaşılarak söz konusu linklere tıklanılması istendi. Bu olağan dışı gelişme sonrasında sosyal medya kullanıcıları Elon Musk ve Bill Gates’in Twitter hesabı hacklendi mi? sorusuna yanıt aramaya başladı.

İş dünyasının iki ünlü ismi olan Elon Musk ve Bill Gates’in sosyal medya hesaplarında gece saatlerinden itibaren olağandışı paylaşımlar yapılmaya başlandı. Teknoloji dünyasının iki önemli isminin hesaplarından Bitcoin ile ilgili çekiliş paylaşımı yapılarak verilen linklere tıklanılması istendi. Bu gelişme üzerine sosyal medya kullanıcıları Elon Musk ve Bill Gates’in Twitter hesabı hacklendi mi? sorusuna ilişkin bilgi araştırmaya başladı.

Tesla ve SpaceX gibi pek çok önemli şirketin kurucusu ve yönetici olan Elon Musk ile Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in resmi Twitter hesaplarından Bitcoin çekilişi üzerine birer tweet atıldı. Söz konusu tweetlerde Bitcoin çekilişi yapıldığı ve verilen linke tıklanarak katılım sağlanması istendi. Bunun üzerine yapılan araştırmalar sonucu en az üç kripto borsasının ve pek çok önemli Twitter hesabının aynı amaçla ele geçirildiği anlaşıldı.

blank

Tesla ve SpaceX gibi dünya çapında faaliyet gösteren şirketlerin kurucu ve yöneticisi Elon Musk’da Bill Gates ile aynı kaderi paylaştı. Paylaşımların benzer oluşu iki ünlü ismin aynı hacker grubu tarafından hedef alındığını gösteriyor.

Gelen son dakika bilgisine göre: Mike Bloomberg’in de Twitter hesabı hacklendi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.