Erteleme var net tarih yok! Milyonlar için yine her şey belirsiz!

Milyonlarca öğrenci ve veli yüz yüze eğitim için net bir tarih beklerken, sınav takvimi de tartışma konusu oldu. Yüz yüze sınavlar için 8 Mart’tan itibaren bir plan devreye sokulacak. Bu arada Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan da özür açıklaması geldi.

Yüz yüze eğitimde 1 Mart itibariyle ‘yerinde karar’ dönemine geçilecek. Edinilen bilgiye göre, birinci dönem liselerde yapılamayan yüz yüze sınavlar için okullar 8 Mart’tan itibaren planlama yapacak.

Yerinde karara bağlı olarak, okulların açılmayacağı yüksek risk içeren illerde liselerdeki yüz yüze sınavlar da ertelenecek.

Yüzbinlerce öğrencinin online eğitime erişemediği süreçte birinci dönem yapılamayan sınavlar için iki haftalık sıkıştırılmış takvim de tepki çekti. Gençler, sınavların iptali için sosyal medyada kampanya başlattı.

SINAVLAR İKİ HAFTAYA GEÇMEYECEK

AA’nın haberine göre de liselerde tüm sınıf seviyelerinde birinci döneme ilişkin yapılamayan sınavların takvimi, 1 Mart’tan itibaren 2 haftayı geçmeyecek şekilde eğitim kurumu alan zümre başkanları kurulunca belirlenip planlanacak.

Birinci dönemde yapılamayan sınavların kapsamı, 1 Kasım 2020’ye kadar işlenen konularla sınırlı tutulacak. Herhangi bir nedenle sınavlara katılamayan ve okul yönetimince mazereti uygun görülen öğrenciler, ilgili alan zümre öğretmeninin belirleyeceği tarihte sınava alınacak.

Sınav tarihleri, en az bir hafta önceden öğrencilere duyurulacak ve e-Okul Sistemine işlenecek.

“SINAVLAR İÇİN ORTAM MÜSAİT”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da yaptığı son açıklamada liselerde yüz yüze sınavlar konusunda net olduklarını duyurdu.

Selçuk, şunları kaydetti: ” Bu sınavların yapılması için ortam müsait. Eğer sınav varsa, çocuklar hiç bırakmıyorlar, canlı ders sayısı artıyor ama hiç sınav yok derseniz bu sefer düşüyor. Lise birinci sınıftaki çocuk lise ikiye gidecek, lise birde eksiği olan çocuk lise ikiyi yapamayacak, bu zincirleme devam ediyor. Çocukların en az yarısı ‘lütfen sınav olsun, biz çalıştık, hazırlandık, bizim çalışmamızın karşılığı olmalı’ diye ısrarla bize bir tepkide bulunuyorlar.”

BAKAN SELÇUK ÖZÜR DİLEDİ

Öte yandan yüz yüze eğitim ile ilgili açıklama yapan Selçuk, okulların açılışının ertelenmesi nedeniyle vatandaşlardan özür diledi.

Selçuk, Twitter’daki paylaşımında, şunları kaydetti:

“Okulların açılma takviminde yaşanan 1 günlük erteleme için tüm vatandaşlarımızdan özür dilerim. Bazı illerimizde son birkaç günde tespit edilen hızlı vaka artışı yeniden değerlendirme zorunluluğunu doğurmuştur. Sağlık önceliğimiz. Sabrınız ve anlayışınız için teşekkür ederim.”

MEB, 1 Mart’ta eğitim öğretime geçişi planlanan tüm okullarda yüz yüze eğitim ve sınavlara 2 Mart’ta, illerin salgın koşullarına göre başlanacağını açıklamıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.