Elon Musk, Gazze’ye bomba yağdıran İsrail’le ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu

Tesla, SpaceX ve sosyal medya platformu X’in sahibi Elon Musk, Gazze’ye günlerdir bomba yağdıran İsrail’le ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Musk, “Eğer Gazze’de birinin çocuğunu öldürürseniz, bir İsrailliyi öldürecek en az birkaç Hamas üyesi yaratmış oldunuz.” dedi.

İsrail’in, 35 gündür yoğun saldırılarını sürdürdüğü abluka altındaki Gazze Şeridi’nde öldürdüğü Filistinlilerin sayısı, 11 bini geçerken Tesla, SpaceX ve sosyal medya platformu X’in sahibi Elon Musk’tan dikkat çeken açıklamalar geldi.

Musk, bilim insanı ve yazar Lex Fridman’ın Youtube’da yayınladığı podcast programına katıldı. Fridman’ın sorularını yanıtlayan Musk, İsrail’in Gazze’ye saldırılarına ilişkin, “Eğer tam anlamıyla herkese karşı soykırım yapmayacaksan, ki bu kabul edilebilir değil ve kimse için olmamalı, o zaman sonunda İsrail’den nefret edecek birçok kişiyi hayatta bırakacaksın.” dedi.

“Asıl sorunun, öldürülen her Hamas üyesinin yerine kaç tane yeni üyenin ortaya çıkacağı” olduğunu belirten Musk, “Eğer öldürdüğünüzden daha fazla yarattıysanız, başarısız oldunuz.” diye konuştu. Musk, “Eğer Gazze’de birinin çocuğunu öldürürseniz, bir İsrailliyi öldürecek en az birkaç Hamas üyesi yaratmış oldunuz.” ifadelerini kullandı.

Gazze’deki meselenin en tartışmalı konulardan biri olduğunu söyleyen Musk, uzun vadeli barışın hedeflenmesi durumunda, olayın geniş bakış açısından incelenmesi gerektiğini kaydetti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.