Dilan Polat ve Engin Polat para akışını nasıl sağladı! MASAK raporu ortaya çıktı

Kara para aklama, suç örgütü kurma ve vergi kaçırma suçlarından tutuklanıp ceza evine gönderilen Dilan ve Engin Polat çiftinin soruşturmasında oluşturulan 49 sayfalık MASAK raporu ortaya çıktı. Rapora göre, Polat çiftinin şirketlerinde 500 milyon liranın üzerinde bir para hareketliliği tespit edildi.

Haklarında ortaya atılan kara para aklama iddialarının ardından geçtiğimiz günlerde gözaltına alınarak tutuklanan Dilan ve Engin Polat çiftinin soruşturmasında MASAK tarafından oluşturulan 49 sayfalık rapor ortaya çıktı. CNN TÜRK’ten Nihat Uludağ, Polat çiftine dair soruşturmada MASAK tarafından yapılan incelemeyi aktardı.

Buna göre, soruşturma başladığında hazırlanan 8 sayfalık ön rapor tamamlanıp savcılığa teslim edildi. Raporda, Polat çiftinin şirketlerinin de 500 milyon liranın üzerinde bir para hareketliliği tespit ediliği belirtildi.

Rapora göre, soruşturmanın en önemli isimleri Engin Polat ve Dilan Polat. Diğer önemli isimler ise Engin Polat’ın babası Sezgin Polat ve Dilan Polat’ın kız kardeşi Sıla Doğu.

MASAK raporunda, tanıdıkların üstüne çalışanı vergi kaydı olmayan fason şirketler kurulduğu ve 233 milyon liraya kadar alış faturaları kesildiği ortaya çıktı.

Polat çiftinin, Türkiye’nin bir çok ilinde kurulan güzellik merkezleri olduğu ve kozmetik ve kadın kremleriyle ilgili firmaları olduğu satışlarda da genelde internet üzerinden gerçekleştiği belirtilen raporda, satışlardan elde edilen gelirin Rıse And Shıne, Dilan Polat Güzellik Merkezleri, DP Güzellik, DLN Polat Kozmetik ve DPOLAT Güzellik Merkezi şirketlerine aktarıldığı belirtildi.

250 MİLYON LİRA PAY EDİLMİŞ
Raporda, Engin Polat ve Dilan Polat ile yakın ilişkisi olan kişiler 250 milyon lirayı ya nakit olarak ya da havale yöntemi aralarında pay ettikleri, bu paranın büyük kısmının ise Engin Polat’ın ya direk hesabına yatırıldığı ya da onun hesabına havale edildiği belirtimiş. Paranın asıl toplandığı yer ise Engin Polat’ın tek yönetici olduğu Milda Gayrimenkul Otomotiv Şirketi.

Söz konusu paranın bir bölümü ile 24 araç, geri kalanıyla da 15 adet taşınmaz alındığı aktarıldı. Bunlardan bir tanesi çiftin oturduğu Çekmeköy’deki lüks villa, Tuzla’da alınan başka bir lüks villa.

Uludağ, kurumlar adına alınan poslar üzerinden başta kredi kartı dolandırıcılığı, yasa dışı bahis ve benzeri şüphelerinin bulunması nedeniyle söz konusu işlemlerin daha teknik bir araştırmayla ortaya çıkacağını ifade etti.

500 MİLYON LİRANIN ÜSTÜNDE İŞLEM HACMİ
500 milyon liranın üzerinde bir işlem hacmi olduğun belirten Uludağ, “Gerçekte böyle bir ürün satışı olmadan belki de sistemden para aktarılıyor. Başkasına ait çalıntı kredi kartlarıyla işlem yapıyorsunuz ama alınan ürün vesaire yok. Araştırılması gereken nokta bu.” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.