Doğa Koleji’nin İTÜ Vakfı tarafından satın alınmasına ilişkin imzalar atıldı mı?

Uzun süredir akıbeti tartışılan Doğa Koleji ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Doğa Koleji’nin İTÜ Vakfı tarafından satın alınmasına ilişkin imzaların atıldığı iddia edildi. İTÜ ise açıklama yaptı.

Öğretmenlerin maaşını ödeyememesi nedeniyle ülkenin gündemine gelen, öğrenci velilerinin de öğretmen eylemlerine destek vermesi sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nın yakın izlemeye aldığı Doğa Koleji’nde satış açıklaması dört gözle bekleniyordu.

Hürriyet’ten Nuran Çakmak’ın haberine göre Doğa Koleji’nin ile İTÜ Vakfı tarafından satın alınmasına ilişkin imzaların atıldığı iddia edildi.

İTÜ Vakfı’ndan dün yapılan açıklamada, “Doğa Koleji ile ilgili müzakereler olumlu yönde devam ediyor. Bilgilendirme en kısa sürede yapılacaktır” ifadeleri kullanılmıştı.

Satışın tamamlandığına ilişkin haberler üzerine İTÜ tarafından yapılan açıklamada, “Dün kurumumuzca yapılan bilgilendirme geçerlidir. İTÜ Vakfı ile Doğa Koleji arasındaki müzakere süreci devam etmektedir. İTÜ resmi kanalları dışındaki kaynaklardan yayılan haberler, son durumu yansıtmamaktadır. Süreç sonlandığında bilgilendirme resmi kanallardan yapılacaktır.” denildi.

DÜNDEN BUGÜNE DOĞA KOLEJİ KRİZİ: MAAŞ ALAMAYAN ÖĞRETMENLER GÜNDEME TAŞIDI

Türkiye’nin en fazla şubesi olan özel okullarından biri olan Doğa Koleji yaklaşık 3 aydır öğretmenlerinin maaşını ödemiyordu. Aylardır maaşsız çalışan öğretmenler derslere girmeme kararı almıştı. Veliler artık Milli Eğitim Bakanlığı’nın devreye girmesini istiyorlardı.

Kurumdan yapılan açıklamada “Eğitim sektörünün Türkiye’deki lider kuruluşu olarak, son dönemde yaşadığımız bir dizi sorunlar hepinizin malumudur.Tüm bu sıkıntılara rağmen, eğitim ve öğretim faaliyetlerimizi büyük bir sorumluluk ve özveriyle aksatmadan yerine getirdik. Şunu rahatlıkla ifade edebiliriz ki gösterilen bu fedakarlık takdire şayandır. Kurumuzun bu sancılı süreçten çıkması adına yapılan görüşmelerde sona gelinmiştir. Kısa süre içinde bu görüşmeler sonuçlanacak ve resmi açıklama yapılacaktır.” denilmişti.

Bu açıklamanın üzerinden yaklaşık 10 gün geçti. Arada birçok başka kuruma Doğa Koleji’nin satıldığına yönelik iddialar ortaya atıldı. Hatta devletin kamu bankaları yoluyla Doğa Koleji’ni kurtaracağı bile öne sürülmüştü.

Elbette bu iddiaların neredeyse hiçbiri temelsiz değildi. Çünkü satış için alıcı arayan Doğa Koleji’nin masaya çağırdığı kurumların isimlerinden oluşuyordu. Önce Nişantaşı Üniversitesi, ardından da okul zincirinin franchise’ı olan tek tek okul sahipleri masaya oturdu.

Bu süreci Milli Eğitim Bakanlığı’nın da anbean izlediğini Bakan Ziya Selçuk’un dün yaptığı açıklamalardan öğrendik. Bakan Selçuk, satış görüşmelerinin nihai sonuca yakın olduğuna ilişkin izlenimini paylaşmış, ayrıca kamu kaynaklarıyla Doğa Koleji’nin kurtarılmasının kesinlikle söz konusu olmadığını söyledi.

DOĞA KOLEJİ KAÇA SATILDI? İDDİALAR FARKLI FARKLI!

Şimdi gözler İTÜ Vakfı’nın Doğa Koleji’yle ilgili nihai açıklamasına çevrildi. İlk iddialar 800 milyon TL artı Doğa Koleji’nin borçlarının devralınması şeklinde bir anlaşma söz konusu olduğu yönündeydi. Fakat sonra Doğa Koleji’nin İTÜ Vakfı’na bedelsiz devredileceği, grubun iyi finansal yönetimle durumunun düzeltilmesinin ardından satışa çıkarılacağı, bu satış sonrasındaki rakamın Doğa Koleji’nin hissedarlarına aktarılacağı iddiaları ortaya atıldı.

Kısa süre içerisinde bu sorunun cevabını da Doğa Koleji ve İTÜ Vakfı’nın açıklamalarıyla alacağız gibi görünüyor.

BANKALARIN ONAYI GECİKTİRDİ

Gelen ilk bilgiler ise sürecin bankalarla yapılan finansman modeline ilişkin görüşmelerin devam etmesi nedeniyle uzadığı yönünde. Fakat nihai durumda bankaların İTÜ Vakfı tarafından sunulan finansal modellemeye onay verdiği de iddialar arasında.

İTÜ Vakfı’ndan Doğa Koleji açıklaması geldi

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.