DİKKAT! Az su tüketmek unutkanlık yapıyor

Suyun yüzde 2 oranında azalması sonucu hafızayla ilgili sorunlar ortaya çıkıyor.

Su tüketimi; böbrekler, kalp ve karaciğer başta olmak üzere bütün organlar için hayati önem taşıyor. 22 Mart Dünya Su Günü öncesi su tüketimi hakkında bilgi veren Memorial Antalya Hastanesi İç Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Tülay Kadıoğlu, susuzluğun yorgunluk, dikkat güçlüğü ve hafıza bozuklukları gibi durumlara yol açabildiğini de söylüyor. Kadıoğlu “Sağlıklı bir insan vücut ağırlığının erkeklerde yüzde 60, kadınlarda ise yüzde 50’si sudan oluşur. Bu oran yeni doğan bebekler için yüzde 70 seviyelerine çıkar. Beynin yüzde 95’i ve akciğerlerin de yüzde 90’ı su. Vücutta birbiriyle bağlantılı olan bütün sistemler suya ihtiyaç duyar ve yeterli su alamadığında görevlerini tam olarak yerine getiremez. Vücutta bulunan suyun yüzde 2 oranında azalması sonucu yorgunluk, dikkat eksikliği ve hafızayla ilgili sorunlar ortaya çıkar. Gün boyu devam eden yorgunlukların en önemli kaynağı sıvı azalmasıdır” dedi.

Kadıoğlu vücut susuz kaldıysa ortaya çıkacak sağlık sorunlarını şöyle sıralıyor: “Yeterli miktarda su tüketilmemesi, pek çok sağlık sorununa yol açabilir. Bunlar; unutkanlık, konsantrasyon bozukluğu, baş ağrısı, kabızlık, saç dökülmesi ve kepeklenme, emziren kadınlarda süt azlığı, kas krampları, böbrek fonksiyon bozuklukları, idrar yolları enfeksiyonu ve böbreklerde kum ve taş oluşumu.” Günde 8-9 bardak veya 2-2.5 litre su tüketmenin vücudun su ihtiyacını karşılayacağını kaydeden Kadıoğlu, idrar rengine göre susuzluğun tespit edilebileceğini söyledi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.