96 Yaşında Barbie’nin en yaşlı modeli olarak tarihe geçti

Stil ikonu Iris Aphel, Barbie’nin en yaşlı modeli olarak tarihe geçti!

Bugüne kadar süper model Gigi Hadid, Harry Potter romanı J.K. Rowling, dünyaca ünlü ressam Frida Kahlo gibi ünlülerin bebeklerini üreten Barbie, son olarak stil ikonu Iris Apfel’in oyuncak bebeğini yaptı. 96 yaşındaki Apfel, bugüne kadar Barbie bebeğe dönüşen en yaşlı isim oldu.

Kendi Barbie bebeğinin fotoğrafını Instagram hesabından paylaşan Apfel, “Güzel değil mi?” notunu paylaştı.

Apfel’in Barbie’sine, stil ikonunun hayatını anlatan ‘Accidental Icon’ adlı kitabın kapağındakiyle aynı kıyafetin giydirilmesi dikkat çekti.

Barbie bebekleri üreten Mattel şirketinden yapılan açıklamada, “Iris Apfel özgün stili, girişimci ruhu ve özgür oluşuyla Barbie için moda alanında rol model oldu” denildi.

blank

Öte yandan Apfel’in Barbie bebeğinin satışa çıkmayacağı öğrenildi.

1959 yılından bu yana oyuncak bebek üreten ve kusursuz güzelliğe sahip oyuncaklar üretmesiyle bilinen Barbie, Apfel’in bebeğine geçekteki kırışıklıkları da eklemesiyle dikkat çekti.

‘Kusursuz güzel’ bebekleriyle yaygın güzellik anlayışını dayatmaya katkı vermesi nedeniyle eleştirilen Barbie, bir süredir ‘gerçek’ kadınların bebeklerini üretiyor.

Farklılıkları dikkate alan bir anlayışla yeni oyuncaklar üreten Barbie, son olarak aralarında Meksikalı ressam Frida Kahlo, dünyaca ünlü milli sörfçü Çağla Kubat’ın da bulunduğu “ilham veren kadınlar” serisi hazırlamıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.