Demet Akbağ Altın Portakal jüri başkanlığını açıkladı

Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi Başkanı Demet Akbağ, “Kanun Hükmü” filminin ikinci kez seçkiden çıkarılmasının ardından yeniden görevinden ayrılma kararı aldığını duyurdu.

Yönetmen Nejla Demirci’nin, kanun hükmünde kararnameyle (KHK) kamu görevlerinden alınan doktor Yasemin Demirci ve öğretmen Engin Karataş’ın mücadelesini anlattığı “Kanun Hükmü” adlı belgesel filmi, dün akşam Altın Portakal Film Festivali’nin seçkisinden ikinci kez çıkarıldı.

Yapım festivalden ilk kez çıkarıldığında Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi Başkanı Demet Akbağ dahil tüm jüri üyeleri, görevden çekilmişti.

Belgeselin seçkiye tekrar alınmasının ardından ise yine diğer üyelerle birlikte göreve dönen Akbağ, dün festival yönetimi bir kez daha filmi çıkarınca yeniden görevinden ayrıldığını açıkladı.

‘İLETİŞİM SORUNLARI VAR, KRİZ YÖNETİMİ YOK’
Durumdan duyduğu rahatsızlığı vurgulayan Akbağ’ın açıklaması şu şekilde:

“Bir hafta boyunca sinema konuşmak ve sinemayla iç içe olmak için kabul ettiğim, Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jüri başkanlığı görevimden ayrılıyorum. Yaşanan iletişim sorunları, kriz yönetiminin yapılamaması ve ismimin dahil olmadığı olaylar içerisinde geçmesinden duyduğum rahatsızlık sebebiyle festivalde yer almayacağım.

Tamer Karadağlı ‘Kanun Hükmü’ sansürünü savundu! Bakanlığı desteliyoruz

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.