Danimarka aşılamayı durduran ilk ülke oldu

Danimarka, COVID-19 salgını kontrol altında olduğu gerekçesiyle aşılama programını sonlandıran ilk ülke oldu. Yetkililer, 15 Mayıs’tan sonra yeni aşı yapılmayacağını duyurdu.

Danimarka Sağlık Müdürlüğü (SST) ülkede COVID-19 salgının kontrol altında olduğunu açıklayarak aşılama programı hakkında aldığı kararı açıkladı.

euronews’in aktardığı habere göre, ülkede 15 Mayıs’tan sonra Covid-19 aşısı için vatandaşlara yeni çağrı yapılmayacak. Ancak, programlanmış aşılar ilgili kişilere belirlenen tarihlerde uygulanacak.

Danimarka’da 2020 yılbaşından hemen sonra başlayan COVID-19 aşılamasında 4.8 milyon kişi aşılandı. Bunlardan 3.6 milyonuna takviye aşı uygulandı.

SST Salgın Hastalıklar Direktörü Bolette Soborg, ülke genelinde virüsün kontrol altına alındığını ve COVID-19’a karşı bağışıklıkta ülkenin “iyi mevkide” olduğunu belirtti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.