Çok sayıda ölü ve yaralılar var! Avusturya’da silahlı saldırı!

Avusturya’nın başkenti Viyanada Schwedenplatz bölgesinde bulunan bir sinagog yakınlarında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 7 kişinin öldüğü açıklanırken, bazı restoranlardaki vatandaşların rehin alındığını duyuruldu.

Avusturya’da polis yetkililerince yapılan açıklamada, şehrin en işlek bölgesi birinci Viyana’da çatışma yaşandığı, olayda yaralananların olduğu duyuruldu.

Birinci Viyana’da geniş güvenlik önlemleri alındığını kaydeden polis, vatandaşlara buradan uzak durmaları çağrısında bulundu. Öte yandan, Avusturya basınında yer alan haberlere göre, silahlı çatışma bir sinagogun da bulunduğu sokakta meydana geldi.

7 KİŞİ ÖLDÜ

Sputnik’in haberine göre; saldırganlardan birinin üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdiği bildirildi. Viyana polisi, bir sonraki açıklamasında bir saldırganın öldürüldüğü, diğerinin kaçtığını açıkladı.

Bununla birlikte saldırıda 1’i polis 7 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

1 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Avusturya İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada bir şüphelinin yakalandığı belirtildi. Açıklamasında saldırının bir terör eylemi olduğu kanaatinde olduklarını belirten bakanlık, saldırının farklı noktalardan koordineli bir biçimde gerçekleştirildiği bilgisini paylaştı.

SALDIRININ HEDEFİNDE SİNAGOG MU VAR?

Avusturya Yahudi Topluluğu lideri Oskar Deutsch, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Şu anda sinagogun hedeflerden biri olup olmadığı söylenemez. Ancak kesin olan şey, hem Seitenstettengasse’deki sinagogun hem de aynı adresteki ofis binasının, ilk ateş edildiği sırada kapalı olduğu” dedi.

Deutsch, saldırı anında sinagogun kapalı olduğunu duyurdu.

TÜRK BÜYÜKELÇİ’DEN UYARI

Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, ülkedeki Türkiye vatandaşlarını dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ceyhun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Viyana’daki vatandaşlarımız, lütfen can güvenliğiniz için evinizde kalınız! Ya da şimdilik bulunduğunuz yeri terk etmeyiniz! Yola çıkmadan polisin açıklamalarını takip ediniz” dedi.

GÖRGÜ TANIĞI: OTELE GÖTÜRÜLDÜK

BBC Türkçe’ye konuşan üniversite öğrencisi bir Türkiye vatandaşı, polis tarafından şehir merkezindeki Hyatt oteline sokulduklarını anlattı:

“Merkeze yakın bir kafede oturuyorduk. Birkaç polis aracı geçti. Üstünden biraz vakit geçtikten sonra bir polis içeri geçmemizi söyledi. Bu cafe Hyatt Otel’in kafesiymiş. İçeri geçtik, lobisinde bekliyorduk. Ben polislerle konuşarak ikinci kata çıktım, odaların olduğu kattayım. Bilgi verilmiyor. Fotoğraf ve video paylaşmamamız istendi.”

MACRON’DAN DESTEK: PES ETMEYECEĞİZ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twitter’da yaptığı paylaşımda, “Fransa’dan sonra dost bir ülke saldırıya uğradı. Bu bizim Avrupa’mız. Düşmanlarımız kiminle uğraştıklarını bilmeli. Pes etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Avusturyalı mevkidaşı Sebastian Kurz’u arayarak dayanışma mesajını ilettiğini söyledi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.