Bursa Mudanya kırsalında başıboş köpek saldırısı: 20 koyun telef oldu!

Bursa’nın Mudanya kırsalındaki Aydınpınar Mahallesi’nde 20 koyun, ağıla giren başıboş köpek sürüsünün saldırısı sonucu boğularak telef oldu.

BURSA (İGFA) – Alınan bilgiye göre Mudanya’nın Aydınpınar Mahallesi’nde akşam saatlerinde Habib Okutur’a ait kurbanlık hayvanların olduğu ağıla giren başıboş köpek sürüsü koyunlara saldırdı. Bir kaç koyunu telef eden köpeklerin saldırısından ürken küçükbaş hayvanlar birbirini ezdi.

Koyunlara saldıran köpeklerden ikisini vuran besici, diğer köpeklerin ağıldan kaçmasını sağladı. İçeriye girdiğinde koyunların ölüleriyle karşılaşan talihsiz ağıl sahibi, durumu Mudanya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Mudanya Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri’ne bildirdi.

Olay yerine ekipler öldürülen köpekleri ‘kuduz hastalığı’na karşı incelemesi için İstanbul’a gönderdi. Telef olan hayvanlar ise Veterinerlik Hizmetleri ekipleri tarafından toplandı.

Ağıl sahibi Habib Okutur, bölgede çok sayıda başıboş köpeklerin dolaştığını belirterek, zararının çok büyük olduğunu söyledi. Özellikle çocuklar için endişelendiklerini ifade eden mahalle sakinleri de, başka mağduriyetlerin yaşanmaması adına bir an evvel yöneticilerin bu duruma el atmasını istedi.

MUHALEFET UZUN BİR SÜREDİR DİLE GETİRİYORDU…

Hatırlanacağı gibi Mudanyalının hassas olduğu önemli konulardan biri olan sokak hayvanları konusu uzun bir süredir yerelde de muhalefetin gündemindeydi. Birçok mahallede ve köyde sokak köpekleri ile ilgili ciddi şikayet aldıklarını dile getiren siyasi partiler, Mudanya Belediyesi’nin barınak dahi yapmamasını eleştirerek, sokaklarda gruplar halinde gezen köpeklerin büyük sorun oluşturduğuna dikkati çekmişti.

MHP Mudanya İlçe Başkanı Erkut Seymenler, hem sokaklardaki can dostlarının haklarının savunularak sahip çıkılması; hem de insan hayatı için gerekli tedbirlerin alınması konusunda dengenin çok iyi ayarlanması gerektiğini belirtmişti.

AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Orhan Samast ise, ‘sokak hayvanları köyü’ taahhüdünde bulunan ve 8 yıldır belediye başkanlığı görevinde bulunan Hayri Türkyılmaz’ın ‘Mutlu Mudanya’ diyerek gerçek ihtiyaçları perdelediğini ve sokak hayvanlarına ait bir barınak bile yapmadığını belirterek, başıboş köpeklerden vatandaşların yürüyemez hale geldiğini söylemişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.