Beş ülkeye seyahat kısıtlaması

Sağlık Bakanı Fahettin Koca açıkladı. Nu varyantı için tedbir amaçlı beş ülkeye seyahat kısıtlaması geldi. Koca, “Botsvana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Mozambik, Namibya ve Zimbabve’den ülkemize seyahat edilmesine izin verilmeyecek” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medyadan yaptığı açıklamada Nu varyantı nedeniyle beş ülkeye seeyah kısıtlaması getirildiğini duyurdu. Bakan Koca paylaşımında “TEDBİR: Nu varyantı kaynaklı artan vakalar sebebiyle; Botsvana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Mozambik, Namibya ve Zimbabve’den ülkemize tüm kara, hava, deniz ve demiryolu sınır kapılarımız yoluyla bu geceden itibaren seyahat edilmesine izin verilmeyecektir” dedi.

Öte yandan Avrupa Birliği de (AB), Güney Afrika’da tespit edilen ve B.1.1.529 olarak adlandırılan yeni Kovid-19 mutasyonu nedeniyle Güney Afrika, Botsvana, Esvatini, Lesoto, Mozambik, Namibya ve Zimbabve’ye olan seyahatleri askıya aldı.

NU VARYANTI NEDİR?

Şu ana dek 3 ülkede 10 kişide görülen varyantın, virüsün aşılar tarafından hedef alınan “çivi” proteininde mutasyona uğramış olması ve bağışıklık sisteminden bu nedenle kaçabilme riski endişe oluşturdu. Bununla birlikte, varyantın ne kadar bulaşıcı olduğu henüz net olarak belirlenmiş değil. İlk olarak Afrika ülkesi Botswana’da tespit edilen ve “Nu” adı verilen “B.1.1.529” varyantının çivi proteininde 32 ayrı mutasyon keşfedildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.