Beren Saat: Seni özlemek hiç bitmeyecek canim arkadaşım

Fotoğraf ve video sanatçısı Aykut Cömert, bir süredir mücadele ettiği kanser hastalığına yenik düştü. Ahu Yağtu ve Melisa Sözen’in ardından Beren Saat de Instagram hesabından yakın arkadaşı için veda mesajı yayımladı.

Çağdaş sanatın başarılı ismi, fotoğraf ve video sanatçısı Aykut Cömert perşembe günü, 38 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir kanser tedavisi gören genç sanatçının ölümü sanat dünyasını da yasa boğdu. Beren Saat, Melisa Sözen, Ahu Yağtu, Mert Firat, Yilmaz Erdogan, Fazil Say, Belcim Bilgin Hande Soral, Ilker Kaleli, Esra Dermancioglu, Ozgur Masur, Kenan Dogulu Edis Gorgulu Gulcan Aslan Tugba Unsal gibi bir çok ünlü arkadaşı üzüntüsünü sosyal medyada paylaştı.

Aykut Cömert’in vefatı ünlü isimleri yasa boğdu. Aykut Cömert’in vefatının ardından Beren Saat’te duygularını sosyal medya hesabından dile getiren isimler arasında yer aldı. Beren Saat Instagram hesabından paylaştığı mesajında;

“Çok arkadaş ediniyor insan hayat boyu ama zekadaş bulmak zor. Uğultunun ortasında tek bir cümleyle hayatına ışık tutanı bulmak çok zor. En karanlıklarına kaçtığında yargılamadan seninle orada sessizce duranı, hatta sana kahkaha attıran bulabilmek neredeyse imkansız. Bu coğrafyada kadını, kimliği meselesi yapan artist olmak… Seni özlemek hiç bitmeyecek canim arkadaşım. Yıldızlarla benim için de dans et.” ifadelerini kullandı.

blank

Aykut Cömert kimdir?

1982 yılında Ankara’da doğdu. İletişim Fakültesi Radyo, Tv ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında “Rüya” ve “Gerçek Hayat” adlı kısa filmleri çekti. Haziran 2011’de Mardin Film Festivali’nde “Siyah Beyaz Çocuklar” atölye ve belgesel projesini hayata geçirdi. Avrupa’da, Avustralya’da, Balkanlar’da yaşayan ve Türkiye’de yaşayan gençlerin kültürel ve tarihi buluşmaları hakkında iki tam metrajlı belgesel çekti. 2011 yılında Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Bölümünün desteğiyle gerçekleştirildi.

2014 yılının Kasım ayında 2. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nde Türk sinemasının 100. yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Farah Zeynep Abdullah’ın oynadığı, Cahide Sonku’nun hayatını konu alan “100-5=CAHİDE” isimli video performansı sinemaseverler tarafından büyük ilgi topladı.  Son olarak ünlü isimlerin magazin basınında efsane olan sözleriyle hazırladığı “Söz uçar, hasar kalır” adlı eseriyle ses getirmişti. Son olarak Louvre Müzesi’nde Carousel due Louvre sergisinde de üç önemli eseri yer aldı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.