Barcelona, yolsuzluk, hileli yönetim ve ticari belgelerde sahtecilikle suçlanıyor

İspanyol devi Barcelona, yolsuzluk, hileli yönetim ve ticari belgelerde sahtecilikle suçlanıyor. Barcelona, ligde küme düşürülme ve Şampiyonlar Ligi’nden men cezası alma tehlikesi ile karşı karşıya.

İspanya polisi, Barcelona’nın hakem komitesi eski başkan yardımcısına milyonlarca dolar ödeme yapmasına ilişkin soruşturma kapsamında futbol federasyonunun ofislerine baskın düzenledi.

NTV’de yer alan habere göre Barcelona’nın gelecek sezon için Şampiyonlar Ligi’nden de men cezası alabileceği iddia ediliyor.

‘YAPILMAMASI GEREKEN ÖDEMELERİN OLDUĞUNA DAİR İŞARETLER VAR’
La Liga başkanı Javier Tebas ise “Yapılmaması gereken ödemelerin olduğuna dair işaretler var” derken küme düşürülmenin mahkeme kararıyla olabileceğini vurguladı: “Hakimin kararıyla küme düşürme kararı alınabilirdi ancak bunu yapamayız çünkü bizim sınırlarımızı aşıyor.”

Savcılar, mart ayında Katalan devini resmi olarak sporda yolsuzluk, hileli yönetim ve ticari belgelerde sahtecilikle suçlamıştı.

KATALAN EKİP RAPORLAR İÇİN PARA ÖDEDİĞİNİ KABUL ETTİ
Barcelona’nın, federasyonun hakem komitesinde yer alan José María Enríquez Negreira’ya 2001 ve 2018 yılları arasında toplam 7 milyon 300 bin euro ödediği iddia ediliyor. Katalan ekibi teknik raporlar için para ödediğini ancak hiçbir zaman hakemlerin maçlardaki kararlarını etkilemeye çalışmadığını söyleyerek iddiaları reddetti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.