Bahçeli’den Kaftancıoğlu yorumu: Tasfiyesi hukuken netleşmiştir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile ilgili yorumda bulundu. Bahçeli, “Kaftancıoğlu’nun siyaset yasağıyla tasfiye olduğu hukuken netleşmiştir” dedi.

ANKARA (İGFA) – MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında TBMM’DE gündeme ilişkin yorumlarda bulundu.

Konuşmasında Millet İttifakına tepki gösteren Bahçeli, fuzuli suçlamalar ile şikayetlerin makul ve mantıklı olmadığını söyledi. “Zillet ittifakı yıkmaktan, bozmaktan, akıntıya karşı kürek çekmekten başka bugüne kadar ne söylemiş, ne önermiştir?” diyen Bahçeli, “Bu muhalefet ziyandadır, zillettedir, iktidara değil ülkesine ve milletine muhaliftir” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile ilgili verilen karara ilişkin de değerlendirmede bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türk yargısı hükmünü vermiş ve konu kapanmıştır. Adalet ve hukuku temelinden istismar eden CHP Genel Başkanı soluğu milletvekilleriyle İstanbul’da almış, şov sahnesine çıkmıştır. İstanbul’a yalın ayak yürür diye bekliyorduk.” dedi

“KILIÇDAROĞLU KİMİN YANINDA?”

“CHP Genel Başkanı söylemelidir; Türk devletine seri katil iftirasının yanında mıdır, karşısında mıdır” diye soran Bahçeli, “Sayın Kılıçdaroğlu susma, sinme, saklanma devlete seri katil demek lanetliktir deme dirayetini göster. Bu şerefsiz bühtanın faili olmaktan kurtulamazsın. CHP’nin İstanbul İl Başkanı için siyaset yolu kapanmış, siyaset yasağıyla tasfiye olduğu netleşmiştir. Siyaset suçun ve suçlunun himaye edileceği alan olamaz. Kim suç işlemişse bunun bedeline katlanmak zorundadır.” diye konuştu.

Vesikalı hainlere Türkiye’yi bırakmayacaklarını belirten Bahçeli, “Ne efendi olacağız ne de uşak. Ne mağrur olacağız ne de mahkum. Yalnızca hizmetkar ve sevdalı bir gönülle aziz milletimizi bütün güzellikleriyle kucaklayacağız” dedi.

Bahçeli, partisinin “Adım Adım 2023; İlçe İlçe Aydınlatma ve Anlatma” programlarını da ilişkin bilgiler paylaştı.

“FİNLANDİYA VE İSVEÇ’İN NATO ÜYELİĞİ YERSİZ VE GEREKSİZ”

Bahçeli NATO’ya üye olmayı planlayan İsveç ve Finlandiya ile ilgili yaptığı değerlendirmede ise “Rusya’nın en ciddi ve göze çarpan itirazlarından birisi NATO’nun genişleme stratejisidir. Rusya’nın tahrik edilmesi bölgesel gerilimi sertleştirecektir. MHP, NATO’nun genişleme ve açılma stratejisini oldukça mahzurlu değerlendirmektedir. İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya girmesinin üç sakıncası vardır. Bu üyeliğin gerçekleşmesi halinde Rusya’nın tepkiselliği kışkırtılmış olacaktır. İki kuzey Avrupa devleti NATO’ya alınırsa Ukrayna savaşının İsveç’e sıçrama ihtimali yabana atılmamalıdır. Finlandiya ve İsveç’in bekleme odasına alınması en mantıklı seçenektir. MHP, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğini zamansız, yersiz ve gereksiz değerlendirmektedir” diye konuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.