10. Yeşilay Bisiklet Turu 22 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek

Yeşilay, tüm Türkiye’yi sağlıklı yaşam için pedal çevirmeye davet ediyor

Yeşilay, Türkiye ve dünyada bağımlılıklarla mücadele konusunda farkındalık yaratmak hedefiyle 10. Yeşilay Bisiklet Turu’nu düzenliyor. Türkiye’nin ve dünyanın birçok noktasında aynı gün düzenlenecek turun İstanbul ayağı, Bisikletliler Derneği ile birlikte organize ediliyor. Bisiklet turuna amatör ya da profesyonel herkes katılabiliyor. İstanbul ayağı tarihi yarımadada gerçekleşecek tur için kayıtlar yesilaybisikletturu web sitesinden yapılıyor. 11.00- 14.00 saatleri arasında devam edecek bisiklet turunun sonunda yapılan çekilişle kazanan 10 kişiye bisiklet hediye edilecek.

İyi ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları içinde sporun çok büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk şunları ifade etti:

“Yeşilay olarak bir asrı aşkın süredir bağımlılıklarla aralıksız mücadele ediyor; her bireyin iyi ve sağlıklı yaşaması hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımız içinde kuşkusuz ki sportif faaliyetlerin ayrı bir yeri var. Spor yapma alışkanlığının hem önleme çalışmalarına hem de rehabilitasyon süreçlerine çok katkı sağladığını biliyoruz. Bu kapsamda 7’den 70’e herkesin dâhil olabileceği pek çok etkinliğimiz oluyor. Bu yıl 10’uncu kez düzenleyeceğimiz Yeşilay Bisiklet Turu da bunlardan birisi. İki yıldır pandemi sebebiyle gerçekleştiremediğimiz etkinliğimizi bu yıl yeniden düzenleyeceğimiz için çok heyecanlıyız ve çok sayıda insana ulaşmayı hedefliyoruz. Bisikletliler Derneğine iş birliği için teşekkür ediyor; tarihi yarımadanın keyfini pedal çevirerek çıkarmak isteyen herkesi 22 Mayıs Pazar günü bizimle birlikte olmaya davet ediyoruz.”

Geleneksel hale gelen Yeşilay Bisiklet Turu’na her yıl amatör ve profesyonel sporcular yoğun ilgi gösteriyor. Binlerce bisikletli iyi ve sağlıklı yaşam için pedal çeviriyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.