Ay’a ayak basan ikinci insan eski astronot Buzz Aldrin 93 yaşında evlendi

Ay’a ayak basan ikinci insan olan eski astronot Buzz Aldrin, ABD’nin California eyaletinde düzenlenen küçük bir törenle Dr. Anca Faur ile evlendi. Evliliği duyuran Aldrin, 93. doğum gününde Faur’la uzun süredir aşk yaşadığını belirtti.

Evlilik haberini sosyal medya hesabından duyuran dünyaca ünlü astronot, “Havacılık efsaneleri tarafından onurlandırılacağım 93. doğum günümde uzun süredir aşık olduğum Dr. Anca Faur ile evlendiğimi açıklamaktan mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.

ABD’de bulunan Pittsburgh Üniversitesi’nden kimya mühendisliği alanında doktorası olan 63 yaşındaki Dr. Anca Faur, Buzz Aldrin Ventures şirketinde başkan yardımcılığı koltuğunda oturuyor.

AY’A FIRLATILAN İLK İNSANLARDAN
1969’da Neil Armstrong ve Michael Collins ile birlikte ilk insanlı uzay görevinde Ay’a fırlatılan Apollo 11’in bir parçası olmasıyla tanınıyor.

Dünyaca ünlü üç astronottan bugün hala hayatta olan tek kişi olan Aldrin, 1971’de NASA’dan emekli oldu ve 1972’de Hava Kuvvetlerinden emekli olana kadar California’daki Edwards Hava Kuvvetleri Üssü’ndeki Havacılık ve Uzay Araştırma Pilot Okulu’nun komutanı olarak görev yaptı.

DÖRDÜNCÜ EVLİLİĞİ
Aldrin, daha önce üç kez evlendi ancak hepsi boşanmayla sonuçlandı. 1954’ten 1974’e kadar Joan Ann Archer ile, 1975’ten 1978’e kadar Beverly Van Zile ile, 1988’den 2012’ye kadar da Lois Driggs Cannon ile evli kaldı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.