Anadolu Efes seriye tutundu

ING Basketbol Süper Ligi play-off final serisi üçüncü maçında Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko’yu 103-92 yendi; seride durumu 2-1’e getirdi. Ev sahibi ekipte Shane Larkin maçı 37, Vasilije Micic ise 29 sayıyla tamamladı.

İlk iki maçı kaybeden Anadolu Efes, maça 7-0’lık seriyle başladı. Fenerbahçe Beko, çember’den uzak kalırken; çeyreğin ortalarında Nando de Colo iki üçlükle farkın artmasını önledi. Henry’nin iki sayısıyla da skoru 13-10’a getirdi ve Anadolu Efes televizyon molasına üç sayı önde gitti.

İlk çeyreğin sonlarında Anadolu Efes savunması, Fenerbahçeli oyuncuların içeri penetre ederek turnikelerden basketler bulmasına engel olamadılar ve farkın kapanmasına engel olamadılar ve Anadolu Efes ilk çeyreği 31-25 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte Fenerbahçe Pierria Henry’nin üç sayısıyla başladı: 31-28. Konuk ekip, ikinci çeyreğin başlarında rakibinin kolay sayı bulmasına engel oldu ve kaydettiği sayılarla farkı eritti. Soyunma odasına Anadolu Efes 52 -50’lik üstünlükle gitti.

İkinci yarıya iki takım da iki top kaybıyla başladı. Bitime 1 dakika kala Metecan Birsen’in üçlüğüyle Fenerbahçe Beko umutlandı. Ancak Micic yanıtı geciçtirmedi ve Anadolu Efes üçüncü çeyreği 76-69 önde tamamladı.

Son çeyreğe Fenerbahçe basketlerle başladı. Ancak Anadou Efes’te sahneden inmek istemeyen Shane Larkin, üst üste üçlükleriyle takımını taşımaya devam etti. Maçın son anlarında Anadolu Efes kontrolü bırakmadı ve salondan 103-92 galip ayrılarak seriyi 2-1’e getirdi. Anadolu Efes’te Shane Larkin, kaydettiği 37 sayıyla takımının ve maçın en skorer ismi oldu. Micic ise 29 sayıyla galibiyete katkı yaptı. Anadolu Efes’te Tibor Pleiss 15 sayıyla karşılaşmayı tamamladı. Fenerbahçe Beko’da ise Pierria Henry 21 sayıyla takımının en skorer ismi oldu. Henry’nin ardından Marco Guduric 14, Nando de Colo 13, Jan Vesely 12, Devin Booker 11 sayıyla oynadı.

Serinin dördüncü maçı yarın Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.