Ali Palabıyık: Mehmet Büyükekşi istediği hakemi değiştirir, istediği hakemi de istediği maça atar

Eski FİFA kokartlı hakem Ali Palabıyık, katıldığı canlı yayında TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi hakkında gündemi uzun süre meşgul edecek açıklamalarda bulundu. Palabıyık, Büyükekşi’nin kulüplerin isteğiyle hakemlere hem saha içerisinde hem saha dışarısında baskı yaptığını iddia etti.

Süper Lig’in 15. haftasında oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırılar hakkında konuşan eski FIFA kokartlı hakem Ali Palabıyık, katıldığı canlı yayında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

‘BÜYÜKEKŞİ, KULÜPLERİN İSTEĞİNE GÖRE HAKEMLER ÜZERİNDE BASKI KURDU’
Habertürk TV ekranlarında yayınlanan HT Spor programında Sine Çakır Heyse’ye konuk olan Ali Palabıyık, “Futbolun devam etmesi gerekiyor. Hakem arkadaşlarımın göreve dönmeleri benim de arzumdur. Mehmet Büyükekşi kulüplerin isteğiyle hakemlere hem saha içerisinde hem saha dışarısında baskı yaptı. TFF’nin hakemlerle ilgili yaptığı açıklamaları üzülerek izliyoruz. Büyükekşi hakemlerin arkasında olmalıydı” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Palabıyık, hakemlerin karşılaşmalara atanması hakkında ise şöyle konuştu:

“Bu sistemin nasıl çalıştığını Merkez Hakem Kurulu dahil kimse bilmiyor. Ben geçen sezon yönettiği Adana Demirspor-Fenerbahçe maçından sonra uzun süre görev almadım ve tekrar ne zaman görev alacağımı da bilmiyordum. TFF Başkanı bana ‘Sana güvenmiyorum’ dedi. Dönemin MHK başkan vekili Tolga Özkalfa’ya durumu ilettim. Kendisi bana, ‘Atamaları biz yapmıyoruz, yapay zeka yapıyor. Bunun bir algoritması yok’ dedi. Hakem atamalarında son söz sahibi TFF Başkanı Mehmet Büüykekşi’dir. MHK tarafından atamalar yapılır, Büyükekşi’nin masasına konulur. Mehmet Büyükekşi istediği hakemi değiştirir, istediği hakemi de istediği maça atar.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.